kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cumhuriyet'e molotof kokteyli atanları yönlendiren kişi yakalandı

Yeni Haber
Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atan ve kısa süre sonra yakalanan 3 kişinin ifadesi doğrultusunda bir kişi daha gözaltına alındı.
Şüpheli gençlerin ifadesi doğrultusunda molotof kokteyllerini kendilerine veren ve Cumhuriyet gazetesine atmalarını istediği Bedirhan Ş. isimli zanlı polis tarafından yakalandı.

Olayın ardından yakalanan Umut E.(13), Oğuz A.(16) ve Coşkun Y.(18) isimli 3 kişi Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi. 13 yaşındaki Umut E.'in ifadesinde daha önceden tanıdıkları Bedirhan Ş.'nin yanlarına gelerek, "Tahsilata gidiyoruz" dediği öğrenildi. Bedirhan Ş.'nin çocukları alarak Cumhuriyet gazetesine götürdüğü, ellerine molotof kokteyli verdiği, ayrıca havaya ateş etmesi için Umut E.'ye tabanca verdiği öğrenildi.

Nereye gittiklerini bilmeyen çocuklardan Umut E.'nin, "Bedirhan Ş. bizi kandırdı. 'Tahsilata gidiyoruz' demişti. Sonra bizi o binaya götürdü. Çantasından çıkardığı molotof kokteyllerini bize verdi. Yakıp attık. Koşarak kaçtık. Silah verdi, havaya ateş etmemizi istedi. Korktum silahı yere attım." dediği öğrenildi.

Üç kişinin Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. Umut E. bugün Şişli Adliyesi'ne sevk edilecek. Oğuz A. ve Coşkun Y. ise yarın Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edilecek. Bedirhan Ş.'nin ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusu devam ediyor.

AA