kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP ve MHP'den karara ilk değerlendirme

Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Anayasa Mahkemesi'nin, AKP'nin kapatma davasının kabulü yönünde verdiği kararı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Anayasa Mahkemesi'nin kararına göre Cumhurbaşkanı eski fiilleri nedeniyle yargılanabilir, bu açıdan karar çok önemli" dedi. Şandır ise "Gelinen noktanın sorumlusu ve suçlusu AKP'dir" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi'nden bir grup öğrenciyi kabulünde gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili verdiği karara ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, kararı "Anayasa Mahkemesi'nin kararı bir açıdan çok çok önemli. Bu karara göre, Cumhurbaşkanı eski fiileri nedeniyle yargılanabilir, bu açıdan önemli bir karar. Bu yöndeki tartışmalar vardı, bu tartışmalara noktayı koyacak bir karar. Bunun dışında normal, sıradan bir karar. Doğal bir prosedür. AKP'nin ne kapatılmasına ne de kapatılmamasına yönelik bir karar. Buradaki asıl önemli nokta Cumhurbaşkanının yargılanıp yargılanamayacağıydı. Karar, Cumhurbaşkanının yasama dokunulmazlığının olmadığını ortaya koyuyor" sözleriyle değerlendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise Meclis'te gazetecilerin soruları üzerine, Anayasa Mahkemesi'nin kararını partinin yetkili kurullarında değerlendireceklerini ve gerekli açıklamayı yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis grup toplantısında yapacağını kaydetti. Şandır, "Gelinen nokta hiçbir şekilde güzel olmamıştır. Ülkenin getirildiği noktanın sorumlusu ve suçlusu AKP'dir. Anayasa Mahkemesi sürecini hiç kimse sorgulamamalı, herkes karara saygı göstermeli" diye konuştu.

(ANKA)