kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Tarih bunu affetmeyecek

Burhan KAZMALI - İsmet ACAR
Yalova'da konuşan Başbakan 3 çocuk ısrarını sürdürdü. Kapatma davasını da eleştiren Erdoğan "Bal, bal demekle ağız tatlanmaz" diye konuştu..
Yalova'da İl Kadın Kolları toplantısında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, 3 çocuk konusunda ısrarını sürdürdü. Başbakan Erdoğan, "Bir kısım medya, çok çocuk istiyoruz diye bize demediklerini bırakmadı. Ama biz tehlikeyi görüyoruz. 1.8'lik artışla nüfusumuz devam ederse, 2038 yılında durumumuz felaket. Avrupa şimdi bunu yaşıyor. Geçenlerde eski bir cumhurbaşkanı diyor ki, çok çocuk olunca tinerci olurmuş, yolsuz uğursuz olurmuş. Siz 3 kardeştiniz. Siz niye tinerci olmadınız?" diye konuştu.

DAVAYI ELEŞTİRDİ
Erdoğan, partisiyle ilgili kapatma davasını da değerlendirerek, "Bu ikircikli bir yaklaşımdır. Tarih bunu affetmeyecek. Hukukun üstünlüğünü sağlamak için çalışmalarımız devam edecek" dedi. "Bal bal demekle ağız tatlanmaz" diye konuşan Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyetini laik, demokratik hukuk devleti olarak sırtımızda taşıyoruz" dedi. Erdoğan şöyle konuştu: "Biz bu ülkenin idaresine talip olurken kırmızı çizgilerimizle geldik. Bu ülkenin çizgilerini korumak için söz verdik. Son zamanlarda ülkemizde bir şeyler oluyor. Bizi türban ile kilitlemeye çalışıyorlar. 5 yıldır bu ülkede başbakanlık yapıyorum. Hiç böyle bir şeyi gündeme getirdim mi? Uluslararası toplantıda bir soruya verdiğimiz cevapla bizi suçluyorlar. Bunlar çok ayıp şeylerdir."

'İSTİSMARCI' SUÇLAMASI
AKP Bursa Kadın Kolları kongresine de katılan Erdoğan, muhalefete "Bizi demokratik olarak gelin sahada yenin. Başka yollarla yenmeye yönelmeyin. Demokratik yollarla yenmenin tek yolu sandık. Özgürlükleri yok edemezsiniz" diyerek yüklendi. CHP lideri Deniz Baykal'ı türban konusunda sert eleştiren Erdoğan şöyle konuştu: "Ancak meydanlarda bunu söyler, kampanya otobüslerine başörtülü bacılarımızın resimlerini yapıştırır çünkü istismarcıdır. Hatta onları grup toplantılarına otobüslerle toptan getirir. Ama iş sorun çözmeye gelince bizi farklı noktaya oturtmaya kalkar."
Haberin fotoğrafları