kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Veli Küçük ve Muzaffer Tekin Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklandı.

Amaçları 12 Eylül öncesi gibi terör ortamı yaratmak

ECEVİT KILIÇ
ECEVİT KILIÇ
'Hrant Dink cinayeti, Malatya katliamı ve Ergenekon anlayış olarak aynı grubun işi. Burada ırkçı milliyetçilik ön planda.' ..
* Ergenekon bir anlamda kontrgerillanın devamı mı?
Evet. Burada da onlar için önemli olan terör ortamını ve darbeye gidişatı hızlandırmak. Hem Cumhuriyet gazetesine bombayı hem de Danıştay'a baskını başka türlü açıklayamıyorum. Üstelik bir de bombayı aynı örgütün en önemli aktörlerinden birinin temin ettiği iddiası var. Amaç Türkiye'nin olağan yönetim usulüyle yönetilemeyeceği imajının herkes tarafından kabul edilmesini sağlamak. Ümraniye'de bulunan bombaları, Eskişehir'de yakalanan silahları başka nasıl açıklayabilirsiniz? Bu bombalar bir terör ortamını temini için parlamenter demokrasiye karşı örgütlü bir kalkışmadır. Bunların tek amacı 12 Eylül öncesi gibi bir terör ortamı hazırlamak.

* Başta Hrant Dink ve Malatya katliamı olmak üzere son dönemdeki siyasal cinayet davalarında avukatsınız. Söylendiği gibi Ergenekon'un bu cinayetlerle ilgisi var mı?
Davanın açılmasını beklememiz gerekiyor, çünkü ne çıkacağını bilmiyoruz. Ama kavramsal ve anlayış olarak aynı grubun işi. Yani ırkçı milliyetçilik ön planda. Hrant Dink davasında her şey olduğu gibi açığa çıkarıldı. Hayata bakış olarak, politik ve ideolojik olarak bunlar hep üst üste oturuyor. Ergenekon ile Malatya katliamı ve Dink cinayeti aynı anlayışın mahsulü. Bu anlayış varsa örgütlenmeleri de zaten kurulur. Yaşadığımız örgütlü bir terör. Bombalar atılıyor, Yargıtay'ın krokileri bir yerlerde ortaya çıkıyor.