kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yaşlılar suçlulara emanet

Yeni Haber
İngiltere'de huzur evlerinde yaşayan bakıma muhtaç yaşlıların, aralarında cinayet dâhil çeşitli suçlardan arananların da bulunduğu yasa dışı göçmenlere emanet edildiği ortaya çıktı. ..
Konuyla ilgili hazırlanan raporda, pek çok bakım evinde güvenlik soruşturması olmaksızın işe alınan çok sayıda yasa dışı göçmenin bulunduğu ve bunların korunmaya muhtaç yaşlılar için "ciddi riskler" oluşturduğu belirtildi.

Sayıları "yüzlerle" ifade edilen yasa dışı göçmenlerin arasında, cinayet dâhil çeşitli suçlardan aranan kişilerin de bulunduğuna dikkat çekilen raporda, şu ana kadar 110 vakanın ortaya çıkarıldığı, ancak gerçek rakamın bunun çok üzerinde olduğuna inanıldığı ifade edildi.

Muhafazakâr Parti "gölge dışişleri bakanı" David Davis, söz konusu raporun bütününün kamuoyuna açıklanması çağrısında bulunurken, İçişleri Bakanlığını bu son derece tehlikeli durumu "görmezden gelmekle" suçladı. İngiltere İçişleri Bakanı Jacqui Smith ise konuyla ilgili soruları açıkça yanıtlamaktan kaçınırken, sadece hükümetin yaptığı yenilikler sayesinde yasa dışı göçmenlerin İngiltere'ye girmeleri ve çalışmaları imkânının ortadan kaldırıldığını söylemekle yetindi.