kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, Şimşek'e sim sırma bir Atatürk portresi hediye etti.

'Devlet olarak bir sanayi stratejisi üretmemiz lazım'

Sırrıberk ARSLAN / KAHRAMANMARAŞ
Devlet Bakanı Şimşek, Türkiye'nin yeni adımlar atması gerektiğini belirterek, "Devlet olarak bir sanayi stratejisi üretmemiz lazım'' dedi..
Kahramanmaraş'ta gezi ve incelemelerini sürdüren Şimşek, önceki akşam Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamları ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Türk ekonomisinin son yıllarda yaptığı büyük atılımları rakamlarla destekleyerek anlatan Bakan Şimşek, ekonominin iyi yolda olduğunu ve bunun Dünya Bankası, Avrupa Birliği verilerine de yansıdığını ifade etti. Şimşek, "Türkiye artık geri dönülmez bir kalkınma sürecini girmiştir. Bunun için de gerekli olan reformları devam ettirmek zorundadır. Sosyal güvenlik reformu da ülkenin üzerine çöken büyük bir yükü azaltmak için yapılmaktadır'' dedi.

EKONOMİ YERE SAĞLAM BASTI
Dünyada yaşanan bir takım ekonomik krizlerden Türk ekonomisinin geldiği noktada sağlam yere bastığı için en az etkilenen ülke konumunda olduğunu söyleyen Şimşek, ortaya çıkan sıkıntıların çözümlenmesi için bundan sonra daha dikkatli ve planlı hareket edileceğini belirtti. Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet olarak bir sanayi stratejisi üretmemiz lazım. Bu sanayi stratejisi çerçevesi içerisinde sanayicilerimizi desteklememiz lazım. Şu anda da destekliyoruz. Desteklemeyi daha da rasyonel boyuta getirmemiz lazım. Bilinçli bir teşvik politikası için elimizde bir veri lazım. Şimdi onu yapıyoruz. Bu çalışmalar bu sene içerisinde bitecek. 2008'den önce sanayi stratejisini sektörel teşvikler nasıl uygulanacaksa onun üzerine kuracağız. Bazı bölgelere radikal teşvikler verelim diyoruz. Bu dışarıya kaçmayı önler.