kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP'den AKP'ye destek yok

Hazal ATEŞ / ANKARA
AKP'nin, paketi Meclis'e sunması durumunda, 21 oyu ile kilit parti konusundaki DTP'nin tavrının ne olacağını partili vekil ve yöneticiler SABAH'a değerlendirdi:
Ahmet Türk (DTP Grup Başkanı): Biz temelde anayasanın tümünün değiştirilmesini istiyoruz. Birilerinin işine yarayacak, parçalı değişiklikleri doğru bulmuyoruz. Bu sorunları çözmez.
Selahattin Demirtaş (DTP Grup Başkan Vekili): Sadece AKP'yi kurtarıp, diğer partileri dışarıda bırakacak bir değişiklik öngörülürse bırakın destek vermeyi, AKP'yi teşhir ederiz. Parti kapatılması zorlaştırılmalı.
Hasip Kaplan (Şırnak Milletvekili): Aylardır konuşulan anayasa reformu yerine türban başta olmak üzere taksit taksit gündeme getiriliyor. Siyasi partilerin kapatılmasının önüne geçilmek isteniyorsa o da anayasa paketi içinde ele alınmalı. Kimse yangından mal kaçırmasın. İşimize gelse bile etik değil.
Hamit Geylani (Hakkâri Milletvekili): AKP'nin kendini kurtarmak adına yasa değiştirmesi hukuki değil. Antidemokratik kanunlar tabii ki değişmeli. Ancak, belli bir partiye, kişilere menfaat sağlanması yanlış.