kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ENGİN ARDIÇ

Darbecilere sorular

Darbe özleyenler ya da hazırlığı içinde olanlar varsa... Ki hiç ihtimal vermiyorum, Türkiye'de öyle kaka şeyler olmaz... Kendilerine çok samimi olarak bazı sorular sormak isterim:
"Ulusalcı" takılacağınıza göre, ithalatı kısıtlayacak mısınız? Beyaz Türkler köpek maması, Fransız şarabı, "parmezan" peyniri, soya sosu bulamayacaklar mı? "Beyazları" mutlu edemezseniz kime yaslanacaksınız?
Emperyalizmin uşakları Japon, İtalyan, Çin lokantaları kapatılacak mı? Hamburgerler denize mi dökülecek?
Yurtdışına çıkış hakkımızı kısıtlayacak mısınız? Eskisi gibi yılda bire, ekonomiyi batırırsanız iki yılda, üç yılda bire indirecek misiniz?
Kredi kartlarımız yurtdışında da geçerli olacak mı? Örneğin Amazon'dan kitap getirtebilecek miyiz?
Uzun sözün kısası, "kambiyo rejimini" eskiye döndürecek misiniz? Döviz işlemleri yasaklanacak mı? Vatandaş elindeki milyarlarca doları bir yerine mi sokacak?
Internet kapatılacak ya da YouTube, Google gibi "zararlı" siteler engellenecek mi? Dünyaya rezil olmak sizi üzmeyecek mi?
Benim emekçi halkımın internet gibi şeylerle ilgisi olmadığına, fakat yabancı sermaye kaçacağına ya da kovalanacağına, yerlisi de yetersiz kaldığına göre, halka ne yedirip ne içireceksiniz? Kömür falan dağıtmayı düşünür müsünüz?
Avrupa Birliği'yle ipleri bütünüyle koparacağınıza göre, "gümrük rejimi" de mi eskiye dönecektir?
Doların beş liraya, avronun on liraya fırlayacağı bir dönemde memur maaşları yeterli kalacak mıdır? Memurları mutlu edemezseniz kime yaslanacaksınız?
Amerikan ittifakından kopunca, yeni silah sistemlerini ve mühimmatı nereden tedarik edeceksiniz? Uçaklar Rusya'dan, toplar Çin'den mi gelecektir? Bunun faturası kaç milyar dolardır?
Rusya'yla, Hindistan'la, Çin'le, İran'la ittifak yapmak istiyorsunuz... Rusya'da bizimle ittifak yapmak isteyen var, faşist lider Jirinovski var da, öteki ülkelerde bizimle ittifak yapmak isteyen kimse var mı? Varsa biz niçin duymadık?
Şeriatçı İran'la ittifak yaptıktan sonra aynaya bakınca yüzünüz ne renk alacak?
"Çağlayangil'in altını oyan" CIA, şimdi Ankara'da boş mu duruyor sanıyorsunuz?
Son olarak da kendimle ilgili bir soru:
Bazı "mahfillerin" beni kara listeye aldıklarına, telefonlarımı dinlediklerine dair bazı duyumlar alıyorum.
Kimleri "şeyinden tavana asacağınızı" biliyorum da, beni ne yapacaksınız? Öldürecek misiniz, kodese mi tıkacaksınız, sürgüne mi göndereceksiniz?
Yoksa babalık edip Sabah Gazetesi'ni kapatmakla ve bana yazı yazdırmamakla mı yetineceksiniz? Allah razı olsun.