kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Endonezya’da 6.8'lik deprem

Yeni Haber
Endonezya'nın Sumatra adasının Açe eyaleti açıklarında 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

Çin Deprem Şebekesi, depremin Açe açıklarındaki Simeulue adasında yerel saatle 00:30 (TSİ ile 20.30) sularında meydana geldiği, ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Depremin merkezinin Açe'nin batı sahili açıklarındaki denizin 30 kilometre altı olduğunu bildiren Endonezya Meteoroloji ve Jeofizik Ajansı ise depremin büyüklüğünü 6.2 olarak açıkladı.

Tsunami uyarı verilmeyen depremin 2 saat ardından 5.1 büyüklüğünde bir artçı depremin meydana geldiği ifade edildi. Depremin şiddetli olmasına rağmen kısa sürdüğü ve sadece paniğe neden olduğu bildirildi. Evlerinden korkarak dışarıya fırlayan halkın tekrar evlerine geri döndüğü de dile getirildi.

Simeulue'de 20 Şubat'ta 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve en az 3 kişi ölürken, 25 kişi de ciddi şekilde yaralanmıştı. 26 Aralık 2004'te Sumatra açıklarında meydana gelen 9 büyülüğündeki deprem ve sonrasında dokuz Güneydoğu Asya ülkesini vuran dev tsunami sadece Açe'de 177 bin kişinin ölümüne neden olmuştu.

(CİHAN)