kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kendimi bir çift kanatla podyumda hayal ediyorum

BUGE CANKAT - GÜNAYDIN
Dünyaca ünlü iç giyim firması Victoria's Secret kendisine ilk kez Türkiye'den bir model seçti. Hiçbir estetiği olmayan Surol eğer vücut ölçüleri bozulmazsa aralıkta dünyanın en ünlü mankenleriyle aynı podyumu paylaşacak..
Paris ve Milano'da dört yıldır, son altı aydır da Türkiye'de modellik yapan Lara Şengül Surol, dünyaca ünlü iç giyim firması Victoria's Secret'ın ilk Türk modeli oldu. Victoria's Secret'a kendisinin başvurmadığını söyleyen Surol ekledi: "Teklif onlardan geldi. Victoria's Secret yetkilileri Paris'teki ajansım ile birlikte yeni yüzler ararken benim fotoğraflarımı görmüş ve beğenmiş." Victorias's Secret modeli olmanın kendisine yüksek bir gelir ve iyi bir kariyer sağlayacağını belirten güzel manken, ailesinin de bu konuda kendisine destek verdiğini belirtti.

TÜRKİYE'YE AĞIRLIK VERDİM


* Kendinizi tanıtır mısınız?
1985 doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Altı aydan beri İstanbul'da modellik yapıyorum. Daha önce yurtdışında modellik yapıyordum.

* Genelde önce Türkiye'de model olunur, sonra yurtdışına açılır mankenler. Ama sizde biraz tersi olmuş...
Evet. Paris'in en ünlü ajanslarından biri olan 'World Model Ajans'a bağlıydım. Sürekli Milano ve Paris'e gidip geliyordum. Ama bir süre sonra kendi ülkenizi özlüyorsunuz. Altı-yedi aydır Türkiye'ye ağırlık vermeye çalışıyorum.

* Yurtdışında modellik yapma fırsatını nasıl yakaladınız?
Paris'te World Model Ajans'ta modellik yapan yabancı bir arkadaşım vardı. fotoğraflarımı göstermiş, çok beğenmişler. Öyle başladı, alıp başını gitti.

KRİTERLERE UYUYORUM


* Victoria's Secret'ın modeli olma hikayesi nasıl gelişti. Türkiye'de ilk kez bir model Victoria's Secret'ın defilesine çıkacak. Siz mi başvurdunuz?
Hayır. Bu teklif onlardan bana geldi. Victoria's Secret yetkilileri World Model Ajans yetkilileriyle birlikte yeni yüzler ararken, benim resimlerini görüyorlar. 'Ne kadar değişik bir kız, onunla bir deneme çekimi yapmak istiyoruz' diyorlar. Onların bazı kriterleri var, photoshop'lu fotoğraf asla istemiyorlar. Ve bu çekim çok beğeniliyor. Bu arada şöyle de bir ilk var aslında ama kimse bunu fazla bilmiyor, Galliano'nun 2008 yeni yüzüyüm ve o da ilk kez bir Türk'le çalışıyor.

* Neden Türkiye'de bugüne kadar hiç kimse Victoria's Secret'ın modeli olamadı sizce?
Bilmiyorum ama Victoria's Secret çok değişik yüzler kullanıyor. Bizim Türkiye'deki modellik anlayışı biraz farklı; babyface denilen yüzler daha kabul görüyor. Ama yurtdışında Anna Kournikova, Heidi Klum gibi değişik yüzler dikkat çekiyor. Vücutta ise silikonsuz, estetiksiz, naturel, vücut ölçüleri olarak kusursuz modeller arıyorlar. Bizim Türk kadınını biliyorsunuz; etine butuna dolgundur, kalçalar geniştir. Victoria's Secret modellerinde popo arıyor ama belli bir ölçüde. Bacak boyunuz çok uzun olacak, beliniz ince, göğüsleriniz silikonsuz ve yüzünüz estetiksiz olacak. Belki de bu kriterlere uygun model bulamamışlardır.

* Victoria's Secret'ta model olmak size ne getirecek?
İyi para getiriyor bu bir... Çok iyi bir marka, yılda sadece bir kez defile yapıyor. Bu da bir ayrıcalık...

* Burada kazandığınızla bir kıyaslama yapar mısınız?
Evet, güzel paralar dönüyor. Ama şu da bir gerçek ki; benim burada kazandığım parayla İtalya'da kazandığım para arasında dağlar kadar fark var. Victoria's Secret'la İtalya arasında da çok fark var. En az kazanılan yer Türkiye.

* Kasım ayında tekrar fotoğraflarınız çekilecek. Eğer ölçüleriniz değişmişse aralık ayındaki defileye çıkamayacaksınız değil mi?
Evet, bir problem varsa defileye çıkamıyorsun ama tamamen elemiyorlar da. Aynı hakkı seneye de veriyorlar. Çünkü istedikleri kriterlere uyan değişik yüzleri onlar da her zaman bulamıyor.

HERKESİN GÖZÜ ÜZERİMDE


* Kendinizi Victoria's Secret defilesinde nasıl hayal ediyorsunuz?
Deneme çekimlerini kanatlarla yaptık. İnanılmaz güzeldi. Gerek bikini gerek iç çamaşırının kendime çok yakıştığını düşünüyorum. Gözümün önüne gelen tablo şu; yerde bir sürü pırıltı var, kanatlarla uzaktan geliyorum ve herkesin gözü benim üzerimde...

* Özel hayatınızı gizli mi tutmak istersiniz, yoksa ilişkinizi çekinmeden açıklama taraftarı mısınız?
Bir yerde erkek arkadaşımla görüntüleyemezler çünkü onların beni görüntüleyeceği yere gitmem. Çok evcil bir insanım, fazla dışarı çıkmam. Basının gittiği belli başlı yerler vardır, oralara gitmem.

ÜÇ DİL BİLİYORUM

* Yabancı diliniz var mı?
İngilizce, Almanca, Rusça. Aynı zamanda da Fransızca dersleri alıyorum.

* Nasıl ve nerede öğrendiniz üç dili?
İngilizce ve Almanca üniversiteden, Rusça'ya da özel bir ilgim vardı, ders aldım. Öğrenme konusunda maymunum. Her şeyi bilmek isterim. Yanımda bir dil konuşuluyorsa mutlaka öğrenmeliyim. Arkadaşımla geçen gün bir iddiaya girdik, İtalyanca'yı iki ay içinde öğrenebilir miyim diye... Şimdi de İtalyanca kursuna başlıyorum.

* İyi bir manken olmak için fiziki güzellik yeterli mi?
Yetmez. Fransa'da 'manken olunmaz doğulur' derler. Çünkü onun belli bir zarafeti, belli bir duruşu var. Biz aslında modeliz, manken kelimesini de sevmiyorum. Manken vitrinde duran cansız beden. Belli bir popülarite kazanmak ve seviyeyi korumak için zeki de olmak lazım.