kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Tarihin en iyi yılını geçirdik pazar birincisine yaklaştık'

Eti Şirketler Grubu Başkanı Kanatlı, kurumsallaşma ile 2007'de yüzde 50 ciro artışı yakaladıklarını belirtirken, "Tarihimizin en güzel yılını yaşadık" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Tarihin en iyi yılını geçirdik pazar birincisine yaklaştık'
Eylül 2006'da kurumsallaşma kararı vererek, Algida Genel Müdürü Hazım Ellialtı'yı bünyesine katan Eti Şirketler Grubu, 2007'yi kendi tarihinin en güzel yılı ilan etti. Yeniden yapılanmadan 1.5 yıl sonra şirketin CEO'su Hazım Ellialtı ile basının karşısına çıkan Eti Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, "2007'de sektörün genel büyümesinin üzerinde büyüdük. Ciromuz dolar bazında yüzde 50 arttı. 2008'de yüzde 13 büyüme hedefimiz var. Ve bu yıl içinde yeni ürün geliştirme amaçlı yaklaşık 100 milyon dolarlık yeni yatırım planlıyoruz" dedi.

'ÜRÜN FİYATLARI AŞIRI ZAMLANDI'
Eti'nin Onursal Başkanı Firuz Kanatlı'nın "tarihimizdeki en büyük değişim" dediği kurumsallaşma sürecinde gruba katılan Eti CEO'su Hazım Ellialtı, şirketin yeni girdiği süreçte yaşadığı değişimi rakamlarla anlattı. Kekte açık ara liderliği yakaladıkları bu dönemde çikolata kategorisine de girerek büyük bir başarı yakaladıklarını söyleyen Ellialtı, geçtiğimiz yıl hammaddede yaşanan anormal artışlardan söz ederek, "Bu yıl da maliyet artışları bekliyoruz. 2007'de un yüzde 30, fındık yüzde 40, yağ yüzde 60 zamlandı. Yağ maliyetlerini bugünle karşılaştırırsak, 2007 Ocak ayında tonu 550 dolardı, bugün 1400 dolara çıktı. Şekeri zaten dünya borsalarının 2.5 katına alıyoruz, üzerine bir de yüzde 10 zam geldi. Bunları fiyat artışı olarak yansıtmamak için verimlilik çalışmalarını artırdık" dedi. Pazardaki birinci ve ikinci şirketlerin toplam payının yüzde 80 olduğunu vurgulayan Ellialtı, "Pazar birincisi ile aramızdaki fark yüzde 17-18'ler düzeyindeydi. 2007'de yüzde 10'a düştü. Bu hem gurur, hem de umut verici bir gelişme" diye konuştu.