kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Tuzla'da yedinci ölüm
Tuzla tersanelerinde iş kazaları nedeniyle yaşanan işçi ölümleri durmuyor. Tuzla Sinan Denizcilik adlı bir taşeron firmada 13 Mart'ta yaşanan bir kazada yaralanarak hastaneye kaldırılan Yüksel Özdemir adlı işçi önceki gün hayatını kaybetti. Bu ölümle Tuzla'da bugüne kadarki ölümlerin sayısı 84'e ulaştı. Gemide yüksekten düşme sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan Özdemir bu yıl iş kazasında kaybedilen 7'nci işçi oldu.

Tekel Sigara satışına Rekabet izni

Rekabet Kurulu, Tekel Sigara'nın 1 milyar 720 milyon dolara British American Tobacco'ya (BAT) satışına izin verdi. Kararda, Tekel Sigara İşletmeleri'ne ait tütün mamulü üretim işi ile ilgili varlıklarını, BAT ve Strand Investments teşebbüslerinden herhangi biri tarafından bir bütün halinde devralınmasının, hâkim durum yaratılması yoluyla pazarda rekabetin azalması sonucuna yol açmayacağına yer verildi.

Ankaragaz'a ABN ortak oldu

Global Yatırım Holding Başkent Doğalgaz Dağıtım özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Global- Energaz Ortak Girişim Grubu'na ABN Amro Infrastructure Capatil Management'ın yüzde 22.23 (azami yüzde 30) hisseyle katılması konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi. İMKB'ye açıklama yapan Global, Ankara'nın doğalgaz dağıtımı için diğer gruplarla da görüşmelerin sürdürüldüğünü belirtti.