kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ersin Özince

'Bu ortamda Halk Bankası halka ve çalışana satılmalı'

Krizle fiyatların ucuzladığı bir ortamda özelleştirmelere temkinli yaklaşmak gerektiğini söyleyen İş Bankası Genel Müdürü Özince, "Halkbank bu dönemde halka ve çalışanlarına satılmalı" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Bu ortamda Halk Bankası halka ve çalışana satılmalı'
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, son dönemlerde artan siyasi belirsizlik ortamında herkesin işini yapması gerektiğini belirterek, "Herkes uyarı yapacağına sağduyu ile işini yaparsa, siyasi etkilenmeler hem ülke hem de iş dünyası bazında daha iyi yönetilebilir. Siyasi belirsizlik muhakkak ekonomiyi etkileyecek. Kazanılan makroekonomik başarılar tabii ki geri gitmeyecek ancak iyileşmesi de zor. Politik istikrarın sağlanması gerekiyor" dedi. Özince, muhtemel ekonomik sıkıntıların başka boyutlara taşınmaması için yapısal reformların sürdürülmesi gerektiğine işaret ederek, Türkiye'nin hâlâ cazip bir yatırım ülkesi olduğunu kaydetti. Hizmet sektörü başta olmak üzere yabancı yatırımcının gelmeye devam edeceğini, ancak önemli olan yatırımcıların daha etkin ve verimli yatırım yapmasını sağlamak ve yönlendirmek olduğunu söyleyen Özince, "Uluslararası piyasalardaki finans krizi sonrası yatırımcılar artık aynı fiyatları vermeyecektir. Olumsuz bir dönemden geçiliyor. Fiyatların ucuzladığı böyle bir dönemde özelleştirmeler açısından da temkinli olmak lazım. Ben olsam malımı düşük bir fiyattan satmam. Bir vatandaş olarak Halkbank'ın özelleştirilmesi yerine halka ve çalışanlarına satılmasını isterim" diye konuştu.

BÜYÜME HEDEFİ % 15
Daha büyük bir oranda büyümeyi beklediklerini, ancak son gelişmeler paralelinde İş Bankası büyüme hedeflerinin daha mütevazı olacağına işeret eden Özince, şöyle konuştu: "Bu yıl aktiflerde yüzde 15, mevduatta yüzde 16 ve kredilerde ise yüzde 20'lik bir büyüme hedefliyoruz. Ukrayna, Kazakistan ve Azerbeycan gibi ülkelerde fırsatları değerlendiriyoruz. Şu anda hazır bir aksiyon planımız yok."
Haberin fotoğrafları