kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Aydın Doğan 2007’de 29.8 milyon YTL kazanıp 10.4 milyon YTL vergi ödeyeceğini beyan etti.

Doğan Türkiye şampiyonu

İstanbul'da 2006'da rekortmenliği Demir Sabancı'ya kaptıran Aydın Doğan yeniden Türkiye'de verginin şampiyonu. Ankara'da Rahmi Koç sürpriz şekilde ikinci oldu..
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın açıkladığı 2007 vergilendirme dönemi gelir vergisi rekortmenleri listesine göre Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, 10 milyon 454 bin YTL tahakkuk eden vergi ile hem İstanbul hem de Türkiye çapında ilk sırada yer aldı. Geçen yıl Sabancı Holding'deki hisselerini satan Demir Sabancı İstanbul'da ipi göğüslemişti. Hüsnü Özyeğin 10 milyon 67 bin YTL ile ikinci, Koç Topluluğu'nun kurucusu Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel 7 milyon 235 bin YTL ile üçüncü sırada yer aldı. Listenin dördüncü sırasında 6 milyon 816 bin YTL ile çimento hisselerine yatırım yapmasıyla tanınan İsmail Tarman yer aldı.

ANKARA'DA SÜRPRİZ
Ankara'da ise Vergi Dairesi Başkanlığı, başkentin Gelir Vergisi rekortmenlerini bugün açıklayacak. 2007 yılındaki kazançları üzerinden Ankara rekortmenler listesine ilk sıradan giren isim maliyeciler için sürpriz oldu. 9 milyon 676 bin YTL vergi tahakkuk eden rekortmen ücret ve menkul sermaye iradı beyan etti. Rekortmenin, isminin açıklanmasını isteyip istemediği araştırılıyor. Bu yönde bir dilekçesi yoksa Ankara rekortmeni olarak ilan edilmesi bekleniyor. Ankara'da 2. sırada 7 milyon 72 bin YTL tahakkuk eden Gelir Vergisi ile Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç yer aldı. 3. sırada ise 2 milyon 545 bin YTL vergi müteahhit Oğuz Gürsel listeye girdi.
Haberin fotoğrafları