kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Filmin yönetmeni ırkçı parti lideri Wilders.

Bir günde 4 milyon tık

Bilge ESER / DIŞ HABERLER
Hollandalı Wilders'in İslam karşıtı filmini internette bir günde 4 milyon kişi izledi. Kuran'ın şiddeti övdüğü iddia edilen filme Avrupa Birliği de sert tepki gösterdi..
Karikatür krizinden sonra Müslümanları bir kez daha ayaklandırmasından endişe edilen İslam karşıtı film dün internetten yayınlanmaya başladı. Görüntülerde Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi ile "namus cinayeti işlerim" sözlerini eden bir Türk gencinin görüntüleri de kullanıldı. Yabancı Karşıtı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'in hazırlayıp yönetmenliğini yaptığı, "Kuran'ın aslında şiddet içeren bir din olduğunu" öne sürdüğü "Fitne" adlı 15 dakikalık kısa filmi, internette sadece LiveLeak ve YouTube gibi bazı siteler yayımlanmayı kabul etti. Filmin kendi sitesinin yayın yaptığı internet ağı ise yayını durdurduklarını belirtti.

İSLAM DÜNYASI KIZGIN
"Geçici olarak hizmet dışıdır" uyarısının yer aldığı sitenin sahibi "Network Solutions" adlı kurumdan yapılan açıklamada, "Siteyle ilgili şikayetler olduğu ve içeriğinin, kurallarına uyup uymadığının araştırıldığı" kaydedildi. Önceki akşam 19.00'dan itibaren İngilizce ve Hollandaca gösterilen filmi bir günde yaklaşık 4 milyon kişi izledi. Dünyadaki tüm büyükelçiliklerinden güvenlik önlemleri almasını isteyen Hollanda Hükümeti Müslüman ülkelere "sakin olun" açıklaması yaptı. Avrupa Birliği filmi kınadı ve "Bu film ve benzeri eylemlerin, kini tahrikten başka hiçbir amaca hizmet etmediğini" bildirdi. İran "tiksindirici" olarak nitelendirdiği filmin gösteriminin yasaklanmasını istedi. Pakistan da Hollanda'ya sert bir protesto notası verdi.
Haberin fotoğrafları