kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

İnternet yaşamdır!

İnternet çok hızlı bir şekilde hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor.
Her şey "Bir tık" ötemizde... Özellikle gençler arasında da vazgeçilmez bir iletişim kaynağı. Baksanıza 12 Eylül döneminin apolitik yetiştirilen çocukları, artık çok daha fazla aktif, daha ilgili. Ama gariplikler memleketi Türkiye'de hala bazı ayıplar da yaşanmıyor değil. Örneğin bazı ofislerde bilgisayar olmasına rağmen internet bağlatılmıyor, çalışanların dikkatinin dağılacağından korkuluyor. Bu, çalışanlara güvensizliğin bir yansıması ama daha beterleri var.
Mesela YouTube'un sürekli kapatılması olayı. Tavşan dağa küsüyor ama olan Türkiye'deki 16 milyonu aşkın internet kullanıcısına oluyor.
Türkiye 1992'de internetle tanıştı. Bir o yılı bir de bugünü düşünün... İnternet 12 Nisan'da 16 yaşına girecek ve Bilim Sivil Toplum Kuruluşları 720 Nisan arası dönemi İnternet Haftası olarak kutlayacak. O hafta İnternet Medyası Derneği de önemli etkinliklere imza atacak.
Umarım, Türkiye'nin yasakçı zihniyeti de bu haftayı biraz daha yakından takip eder ve internetin -özellikle gelişmekte olan bir ülke için-nasıl bir önem taşıdığını fark eder.