kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şizofreni hastası genç dehşet saçtı

Yeni Haber
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde annesi Elmas Y'yi 12 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü; ablası Sevcan Işık Y'yi yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan şizofreni hastası gencin, hırsızlık suçundan sabıkalı olduğu, ''Aile fertlerine kötü muamele'' dahil 4 ayrı olaydan da adli kaydının bulunduğu bildirildi.

Bursa Adli Tıp Kurumu önünde eşinin cenazesini teslim almak için bekleyen Emin Y, gazetecilerin soruları üzerine, bir fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, olay sırasında evde olmadığını söyledi.

Fabrikada işçi olarak çalışan kızı Sevcan'ın, dün akşam kendisini arayarak işten eve döndüğünü söylediğini anlatan Emin Y, bu konuşmadan bir süre sonra yeniden arayan kızının, ''Baba; Sunay, annemle beni bıçakladı'' demesi üzerine şok geçirdiğini ifade etti.

Emin Y, eve geldiğinde polislerin kendisini içeri almaması üzerine eşinin öldüğünü tahmin ettiğini söyledi. Hastalığından önce çok sakin olan oğlunu şizofreni tanısı konulduktan sonra çok sayıda doktora götürdüklerini, tedavisini aksatmadıklarını belirten Emin Y, ''Böyle olacağını bilseydim, onu yanımdan ayırmazdım'' dedi.

Bu arada, olayla ilgili soruşturmayı yürüten güvenlik güçleri, zanlının 2001 yılında karıştığı bir hırsızlık olayı nedeniyle 18 ay cezaevinde yattığını belirledi.

Cezaevinden çıktıktan sonra Hakkari'de vatani görevini yerine getiren ve bu sırada psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen Sunay Y. hakkında ayrıca, 2000 ve 2001 yıllarında hırsızlık, 2006'da ''Aile fertlerine kötü muamele'', geçen yıl da yaralama suçundan adli işlem yapıldığı tespit edildi.

Öte yandan, kardeşi tarafından 15 yerinden bıçaklanan Sevcan Işık Y'nin, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisinin sürdüğü, genç kızın durumunun iyiye gittiği bildirildi.

(AA)