kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hastanede silahlı saldırı: 3 ölü

Yeni Haber
ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Columbus kentinde, annesinin hastanede kötü bakım nedeniyle öldüğüne inanan emekli öğretmen 3 kişiyi silahla öldürdükten sonra polisin açtığı ateş sonucu omuzundan yaralı olarak ele geçirildi.

Görgü tanıklarının polise verdikleri bilgilere göre olay şöyle gelişti:Yanında 3 tabancayla Doktorlar Hastanesi'nin 3. katında bulunan, 2004 yılında annesinin de kaldığı yoğun bakım ünitesine gelen 63 yaşındaki Charles Jonston, annesinin ölümünde sorumlu tuttuğu erkek hemşireyi buldu. Erkek hemşireyi boş bir odada bulan Johnston ''Beni hatırladın mı? Annemi hatırladın mı?'' dedikten sonra hemşireyi tabancasıyla vurdu yaralı hemşireyi, kaçmaya çalışırken merdivenlerde bir kere daha ateş ederek öldürdü. Daha sonra binadan çıkmaya hazırlanan Jonston çıkışta karşılaştığı bir hastane yetkilisini de vurdu. Binadan çıktıktan sonra arabasının önüne geçen bir araç sürücüsünü de ateş açarak öldüren Johnston, park koruma görevlisiyle silahlı çatışmaya girdikten sonra bir polis dedektifinin arabasının önünü keserek kendisini vurması üzerine yaralı olarak ele geçirildi.

Ameliyata alınan saldırganın durumunun iyi olduğunu belirten polis yetkilileri bir gece hastanede kaldıktan sonra tutuklanacak olan Johnston'ın cinayet suçuyla mahkeme sevk edileceğini kaydettiler.

AA