kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nazi Almanyası'nda geçen film, dokunaklı bir öykü anlatıyor.

Oscar ödüllü iki film gösterimde

Kalpazanlar (Die Falscher)
Tür: Dram
Yönetmen: Stefan Ruzowitzky
Oyuncular: Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow, Martin Brambach.

Bu yılın En İyi Yabancı Film Oscarı'nı kazanan Kalpazanlar, Naziler tarafından 1936'da gerçekleştirilen tarihin en büyük kalpazanlık operasyonunun gerçek hikâyesini anlatıyor. Kalpazanlar kralı Salomon, Berlin'de sürekli içki, kadınlar ve üçkağıt dolu bir hayat sürmektedir. Yakalanıp bir toplama kampına gönderilen Salomon, bu yetenekleri sayesinde Nazilerin gözünde yükselmeye başlar.

Tanrının Vadisinde (In the Valley of Elah)
Tür: Dram
Yönetmen: Paul Haggis
Oyuncular: Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Susan Sarandon.

Oscar ödüllü Çarpışma'nın (Crash) yönetmeni Paul Haggis'in yeni filmi Tanrının Vadisinde, Irak Savaşı'nda asker olarak görev yapan Mike'ın ABD'ye döndükten sonra gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Mike'ın savaş gazisi babası Hank, oğlundan haber alamayınca olayı araştırması için polis dedektifi Emily Sanders'e başvurur.

Babam Romulus (Romulus, My Father)
Tür: Dram
Yönetmen: Richard Roxburgh
Oyuncular: Eric Bana, Franka Potente, Marton Csokas, Kodi Smit-McPhee.

Romulus, güzel karısı Christina ve onların çocukları Raimond'ı yetiştirmek için verdikleri büyük mücadeleyi anlatan Babam Romulus, baba ve oğul arasındaki yok edilemez bağın güzelliğini anlatan imkânsız bir aşk hikâyesi olarak tanımlanıyor. Spielberg'ün Münih filminden hatırladığımız Eric Bana, Babam Romulus'un başrolünde.

Ejder Avcıları (Chasseurs de Dragons)

Tür: Animasyon
Yönetmen: Guillaume Ivernel, Arthur Qwak
Seslendirenler: Philippe Nahon, Amanda Lear.

Zoe peri masallarına inanan küçük bir kızdır. Amcası Kral Arnold'u korkunç bir ejderhadan kurtarmak için kitaplarda okuduğu türden bir kahraman bulmaya karar verir. Fakat bunun yerine Gwizdo ve Lian-Chu ile tanışır. Bu iki kafadarın hayattaki tek istekleri sessiz, küçük bir çiftlik almaktır. Küçük kız, onların rüyalarındaki kahraman olduğunu düşünür; Kurnaz Gwizdo da küçük kıza gerçeği söylemez...
Haberin fotoğrafları