kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tuğrul Kutatgobilik

'Sorunlar ortak noktada buluşarak çözülebilir'

Yedi sivil toplum örgütünün başkanları girişimlerine Meclis Başkanı Toptan ve siyasi parti liderleriyle görüşerek devam edecek..
* Hisarcıklıoğlu, diğer sivil toplum örgütlerinin neden yer almadığını, "Çağrıyı 7 sivil toplum örgütü olarak yapmıyoruz. Anayasa platformunda 83 örgüt var. Biz ilkeler manzumesi yazmaya çalışıyoruz" sözleriyle açıkladı.

* 7 örgütün başkanları Meclis Başkanı Köksal Toptan ve parti liderleriyle görüşecek. Cumhurbaşkanı Gül ile de biraraya gelmeleni bekleniyor.

* Toplantı sabah 9.30'da 81 ilde aynı anda başladı. Erzurum, Samsun ve Denizli'ye canlı bağlantı yapıldı. Yaklaşık bir saat sürdü. Ardından Hisarcıklıoğlu ve bazı başkanlar bir alt kattaki Balkan Ülkeleri Oda Başkanları toplantısına katıldı.

* Açıklamayı 12 TV kanalı canlı yayınladı.

* Hisarcıklıoğlu, 'geri adım atılsın' sözünü açması istenmesi üzerine "Bizim isteğimiz şu: Ortak noktada buluşsunlar" diyerek açıklık getirdi.

* TİSK Başkanı Tuğrul Kutatgobilik, "Türkiye Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisi ama milyonlarca genç kızımız ve delikanlımız işsiz. Bu sorunlar çözülmeli" dedi. Kutadgobilik, "Siyasiler, Türkiye'nin potansiyelinin farkında ama ekonomiyi neden gündemine almıyor, anlamıyorum" dedi.

* İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük ise çağrıdaki sağduyu ifadesine dikkat çekerek ülkenin sosyal istikrarsızlıkla karşı karşıya olduğunu söyledi. Küçük, "Biz ekonomik ve siyasi sorunlardan bahsederken sosyal istikrarsız da yaşamaya başladık" şeklinde konuştu.

* Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Ergenekon Davası nedeniyle bazı işadamlarının gözaltına alınacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine "Bazı arkadaşlarım haberleri duyunca gözaltında olup olmadığımı anlamak beni aradılar. Nedense akla ben geliyorum" dedi.