kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

NATO televizyon kanalı kuruyor

Yeni Haber
NATO, özellikle Afganistan konusunda basını ve kamuoyunu daha iyi bilgilendirmek amacıyla özel bir televizyon kanalını hizmete açacağını bildirdi...
İttifak Sözcüsü James Appathurai, "Natochannel.tv" olarak adlandırılacak kanalın, 2 Nisan'da, NATO'nun Bükreş zirvesi sırasında yayına başlayacağını duyurdu. Ana hedefi, Afganistan'da Taliban propagandasına karşı mücadele olarak belirlenen kanalda her hafta 10 kadar konu işlenecek. Danimarka'nın maddi desteğiyle oluşturulacak 5 çekim ekibi Afganistan'da ve bu ülkede görev yapan Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görüntülü röportajlar yapacak.

Söz konusu televizyon kanalının NATO'nun internet sitesi üzerinden yayın yapacağı, gazetecilerin ve basın organlarının bu kanaldan görüntü aktarabilecekleri bildirildi.

NATO'nun bu girişiminin, "Afganistan'daki basın savaşını kaybetmemek için" yapıldığı üzerinde duruluyor. Afganistan'daki Taliban rejiminin çökmesinin ardından, 2001 yılı sonunda düzenlenen Bonn Konferansı'nda, geçici yönetime destek amacıyla "BM Güvenlik Konseyi otoritesi altında görev yapacak, gönüllü ülkelerin askerlerinden oluşan bir uluslararası koalisyon" şeklinde kurulan ISAF, 11 Ağustos 2003 tarihinden itibaren NATO tarafından yönetiliyor. ISAF'ta halen 39 ülkeden 47 bin kadar asker görev yapıyor.