kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Köşk'te sağduyu konuşulmadı

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmesinde, Irak'ın kuzeyine yönelik operasyon, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Türkiye ziyaretlerinin ele alındığı bildirildi.

Görüşmede Baykal, Nevruz kutlamaları ve sonrasında yaşanan gelişmeleri ise AKP'nin bölgeye ilişkin izlediği son 6 yıllık politikalarına bağladı. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Baykal'a, Kayseri mantısı, ızgara et, patlıcan yemeği, tatlı ve su ikram ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün liderler turunun ilk konuğu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal oldu. Cumhurbaşkanı Gül'ün daveti üzerine saat 12.45'te Çankaya Köşkü'ne çıkan Baykal, Köşk'te 1 saat 40 dakika kaldı. Köşk çıkışı açıklama yapmadan ayrılan Baykal'ın, evine geçtiği bildirildi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, görüşmede daha önce açıklandığı gibi "ağırlıklı dış politika ve güvenlik konuları" ele alındı. Irak'ın kuzeyine yapılan askeri harekata ilişkin geniş bir değerlendirme yapan Baykal, bu süreçte Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik görüşlerini dile getirdi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Türkiye temaslarının da değerlendirildiği toplantıda, Nevruz Bayramı ve sonrasında meydana gelen olaylar da ele alındı. Baykal'ın, Nevruz'da yaşanan olaylarla ilgili olarak AKP'nin 6 yıllık iktidarı boyunca izlediği politikaların etkili olduğunu ifade etti. Nevruz olaylarının kaygı verici olduğunu ifade eden Baykal, AKP'nin Türkiye'ye kaygı verici gelişmeler yaşattığını ifade etti.

Gül-Baykal zirvesinin ana yemeği ise Kayseri mantısı oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Baykal'a Kayseri mantısının yanı sıra, ızgara et, patlıcan yemeği ve tatlı ikram etti.

İKİNCİ KEZ KÖŞK'TE


Köşk'ü protesto eden ve davetlere katılmayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugünkü görüşmeyle ikinci kez Çankaya Köşkü'ne çıkmış oldu. Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanlığına karşı çıkan Baykal, Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasının ardından "Türkiye'nin temel konuları dışında Köşk davetlerine katılmayacağını" açıklamıştı.

Baykal, ilk olarak PKK'nın Dağlıca'da yaptığı baskının ardından sınır ötesi operasyonların tartışıldığı günlerde yine Gül tarafından Çankaya Köşkü'ne davet edilmişti.

CUMHURBAŞKANI GÜL BAHÇELİ'YLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi sona erdi.

Gül'ün dış politika ve güvenlik konularını ele almak üzere siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşmeler çerçevesinde Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü. Bahçeli, görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapmadan Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşmeler çerçevesinde ilk olarak bugün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bir araya gelmişti.

(AJANSLAR)