kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Gücüyener Albayım!..

Adını ilk duyduğumda Ordu Spor Bürosu başkanıydı, Albay Nuri Gücüyener.. Babamla yaşıttı.. Ordu sporu o zamanlar dünyada milli takımlar kadar ciddiye alınır, Ordulararası her türlü şampiyona büyük ilgi toplardı. Hele de futbol.. Dünya Orduları şampiyon olmak için en iyi futbolcuları askere alırlardı. Yazmıştım ya hani.. Fransız Ordu takımı alelacele asker Kopa ile gelmişti Ankara'ya..
Gücüyener Albay zamanında Türk Ordu Milli Takımı ilk defa dünya şampiyonu olmuştu. Gücüyener'in Orduda sporu fevkalade düzenleyen bir yönetici olması, sivil hayatını da etkiledi. 1964 yılında o zamanki adıyla Beden Terbiyesi Genel Müdürü oldu.
Türk sporunu o zaman politikacılar ve kuklaları değil, gerçek spor adamları yönetirdi. 1960 sonrası başlayan planlı dönemin en başarılı genel müdürü olan Gücüyener, Türk sporunu bir altın plan içinde şekillendirmeye başladı. Tesissiz spor olmayacağını biliyordu. Önce planlanan tesisler başladı. Ankara'daki Atatürk Salonu'ndan, İstanbul'da Ali Sami Yen, Anadolu'da Kamil Ocak statlarına..
O yıllar Ankara'daydım. Çok yakınlaştık. Çok yakın dost olduk.
Geçen hafta kaybettik, Sevgili Albayımı.. 97 yaşındaydı..