kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Okullarda spor yapmak!..

Efendim, sporda gelişme ancak sporu okullara sokmakla mümkün olur ya.. 17 yaşında çaylak spor yazarıyken büyüklerimizden duymaya başladık, bu çok önemli ilkeyi.. 50 yıl geçti aradan.. Nereye mi geldik?..
Lütfen bana yollanan mektubu okuyun, ibretle ve dikkatle..
Hıncal Ağabey,
Ben Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde İngilizce öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Size bu maili yazmamın nedeni gerçekten buna mecbur olmam. Okulumuz 200 öğrencili küçük bir ilköğretim okulu. Beden eğitimi öğretmenimiz bile yok.
Geçen sene yapılan küçükler voleybol müsabakalarında kızlarda il birincisi, ve bölge dördüncüsü olduk. Bu sene hem kızlar hem erkeklerde yine il birincisi olduk. İki takımımızı da Aslan Temel isimli sınıf öğretmenimiz çalıştırıyor. İki takım da beşinci sınıftan oluşan öğrencilerimizle oluşturuldu. Sınıfın mevcudu sadece 28. Evet sadece 28 kişilik bir sınıftan hem kızlarda hem de erkeklerde il birincisi takım çıkardık. Bu tamamen çok çalışmamızla oldu. Şu anda okulumuzda müthiş bir voleybol sevgisi oluştu. Neredeyse bütün öğrenciler fırsat buldukları her an voleybol oynuyor.
Kız takımımızda çok yetenekli öğrencilerimiz var. Hatta ilerde Milli Takım düzeyinde oynayacağına inandığımız Rüveyda'yı görmelisiniz. Üstelik derslerinde de çok başarılı. Kahramanmaraş'ta yapılan turnuvada hakemler dahil herkesin dikkatini çekmiş durumda. Yeni bir Neslihan yetişiyor diyebiliriz.
Çocuklar şimdi 1-5 Nisan 2008'de Gaziantep'te yapılacak olan bölge müsabakalarının heyecanını yaşıyorlar. Ancak bizim onları bu turnuvaya götürmemiz maddi olanaklara bağlı. İlde yapılan turnuvaya öğretmen arkadaşlarımızdan topladığımız yardımlarla katıldık. Şimdi de Antep'e gitmek istiyoruz ama paramız yok.. Hem iki takım götüreceğiz hem de 5 gün orada konaklayacağız.
Hıncal Ağabey, sizden yardım istiyoruz. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı bu heyecandan mahrum etmek istemiyoruz. Bu kadar yetenekli gençlerin bu sevinçleri yarım kalmasın istiyoruz.
Keşke size yazmak zorunda kalmasaydım. Ancak Milli Eğitim'in bu turnuva için hiç bütçesi yok. 1 YTL bile yardım alamıyoruz. TEV, TİKAV, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği dahil bir çok vakfa yazdık ama hiçbirinden yardım alamadık. Şimdi son umudumuz sizsiniz.
Terbiye Özürlü Adamdan gelen para ile Göksun Cumhuriyet İlkokulu'nun sorununu çözdüm.
Ama Türk sporunun ana sorununda bu nedir ki?..
Denize bir deniz yıldızı..
Okullarda spor!..
Yok yahu?..
Bu ülkenin Milli Eğitim, bu ülkenin Spor bakanları bu mektubu okurlar da bana iki satır düşüncelerini yazarlar mı acaba, zahmet olmazsa..
Olur.. Olur..
Umurlarında mı ki?..