kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diyarbakır'da korkunç cinayet

Yeni Haber
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 13 yaşındaki Aycan Baran'ı 94 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 2 sanık hakkında, ''Canavarca bir hisle adam öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Gökhan Aydın ve Semiha Çiftçi'nin, ilköğretim okulu 6. sınıf öğrencisi Aycan Baran'ı, bulundukları mahallede kendileri hakkında dedikodu yaptığı gerekçesiyle öldürdükleri belirtildi.

Sanıklar Aydın ve Çiftçi'nin Baran'ı çağırdıkları evin alt katında bulunan depoda öldürdükleri kaydedilen iddianamede, sanık Aydın'nın elindeki bıçağı Baran'ın göğüs ve karın bölgesine 7 kez, diğer sanık Çiftçi'nin de makası sırt ve karın boşluğuna 87 kez sapladığının tespit edildiği bildirildi.

İddianamede, maktul Baran'ın olaydan sonra geçirdiği iç kanama sonucu öldüğü ifade edildi. Kendileri hakkında oturdukları mahallede ''sevgili oldukları'' yönünde dedikodu yaptığı gerekçesiyle Baran'ı öldürdüklerini belirten sanıklar, Aydın ve Çiftçi'nin, TCK'nın, ''Canavarca bir hisle adam öldürmek'' suçunu kapsayan 82/1. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. Sanıkların yargılanmasına Nisan ayında başlanacak.

OLAY

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin Şentepe Mahallesi'nde 28 Eylül 2007'de 13 yaşındaki Aycan Baran, 94 yerinden delici aletle öldürülmüş olarak boş arsada bulunmuştu.

Olayla ilgili, aralarında Gökhan Aydın ve Semiha Çiftçi'nin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alınmıştı.

(AA)