kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Zeynep Damla Gürel

CHP'li Gürel Köşk'ün AB danışmanı oluyor

Şenol ATEŞ ANKARA
Gül'ün önerisi üzerine Köşk'ün AB danışmanı olan Gürel, "AB süreci ulusal dava. CHP üyeliğim sürecek. Ancak Köşk'ün tarafsızlığına da uyacağım" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine Avrupa Birliği Danışmanı olarak CHP'li eski İstanbul Milletvekili, Kemal Derviş'in eski danışmanı Zeynep Damla Gürel'i seçti. Gürel, öneriye şaşırmadığını belirterek, "AB için birlikte çalışacağız. AB süreci ulusal bir dava, siyasi düşüncenin ötesinde. CHP üyeliğim, sosyal demokrat bakışım devam edecek. Ancak Köşk'ün tarafsızlığına da uyacağım" dedi. Gürel, "Köşke AB danışmanlığı" sürecini anlattı. "Ocak ayında Köşk'ten 'Cumhurbaşkanımız davet ediyor' diye telefon geldi. Dışişleri konutunda 1.5 saate yakın baş başa görüştük. AB sürecini, neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Sayın Cumhurbaşkanı 'AB üyesi ülkeler içindeki Türkiye'nin üyeliğini destekleyen sosyal demokrat aile ile iyi ilişkilerinizi biliyorum. Birlikte çalışabilir miyiz' dedi. Ben de uzun yıllar emek verdiğim çalışmalarıma devam etmek istiyordum. 'Türkiye açısından elimden geleni yapmaktan onur duyarım' dedim. Teklife şaşırmadım. Mutlu oldum."

BAYKAL'DAN TEBRİK
Sosyal demokrat olmasının cumhurbaşkanının tercihini etkilediğini düşünen Gürel, AB yolunda parti farkı gözetmeden birlikte çalışmanın önemli olduğunu, Köşk'te bir çalışma ofisinin olacağını belirtti. "Sayın Baykal'ın üzerimde emeği var" diyen Gürel, şöyle devam etti: "Bazı konularda görüş ayrılığımız olabilir. Ama benim genel başkanım. Durumum kesinleşince kendim aradım ve durumu izah ettim. Bana 'sen bu konuyu seviyorsun. Hayırlı uğurlu olsun. Umarım hem Türkiye için hem de senin için iyi olur. Başarılar dilerim' dedi. Kemal Bey'e de bilgi verdim."