kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül, Baykal ve Bahçeli'yi Köşk'e davet etti

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sivil toplum kuruluşlarının sağ duyu çağrısını ardından harekete geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi görüşmede bulunmak üzere Köşk'e davet etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı yarın saat 12.45'te Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. Gül'ün, Baykal'ı, Senegal ziyareti sırasında, Köşk'e davet ettiği ifade edildi. Yabancı konuk trafiğinin yoğunluğunun da gözönünde tutularak görüşmenin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in ziyaretinden sonraya planlandığı kaydedildi.

Çankaya Köşkü'nde yarın saat 12.45'te gerçekleştirilecek görüşmede dış politikanın değerlendirileceğinin planlandığı ifade edildi. Gül'ün, davetinin son yaşanan siyasi gerginliklerle ilgisinin bulunmadığı belirtildi. Baykal'ın, görüşmeye yalnız katılacağı kaydedildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın yine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşeceği belirtildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı tarafından, MGK'nın Şubat ayı toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başta terör sorunu olmak üzere siyasi parti liderleri ile görüşme kararı aldığı belirtilerek, Gül'ün bu çerçevede ilk görüşmesini yarın CHP Genel Başkanı Baykal ile yapacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün MGK'nın Şubat ayı toplantısının ardından, başta terörizm ve güvenlik sorunları, Güneş Operasyonu, Irak ile ilişkiler, Irak Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi ziyareti konuları olmak üzere, bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla, TBMM'deki siyasi parti liderleri ile bir dizi görüşme yapmayı öngördüğü belirtildi. Bu konudaki ilk grup davetinin 14 Mart Cuma sabahı yapıldığı kaydedilerek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu daveti kabul ettiği ve görüşmenin 20 Mart günü yapılmasına karar verildiği ifade edildi.

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin Türkiye ziyaretinin de değerlendirilmesine imkan vermek üzere görüşmenin 27 Mart gününe ertelendiğinin belirtildiği açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk görüşmesinin Baykal ile yarın öğle yemeği şeklinde gerçekleşeceği bildirildi.

"DAVETLER KAPATMA DAVASI ÖNCESİNDE YAPILDI"

Açıklamada, söz konusu davetlerin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AKP hakkında kapatma istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmasından önce planlandığı ve yapıldığı kaydedildi.

DSP VE DTP'YE HENÜZ DAVET YOK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Köşk'e davet etmesinin ardından gözler DTP ve DSP'ye çevrildi. TBMM'de grubu bulunan DTP kendilerine henüz böyle bir davet gelmediğini belirtirken, DSP'ye de bir davet gelmediği öğrenildi.

DTP Grup Başkavekili Selahattin Demirtaş, kendilerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den şu ana kadar bir davet gelmediğini ifade etti. Böyle bir davet beklemediklerini de kaydeden Demirtaş gerekçesini ise şu şekilde açıkladı:

"Türkiye'de bir kutuplaşma var. Biz bu kutuplaşmanın tarafı değiliz, olmadık. Kutuplaşmanın tarafı da olmadığımız için biz bu görüşmeye dahil edilmedik" dedi.

Bu arada DSP ve SHP'ye de Köşk'ten herhangi bir davet gitmediği öğrenildi.