kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Perinçek'in eşi de ifade verdi

Yeni Haber
'Ergenekon Soruşturması'' kapsamında tutuklanan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi ve İP Merkez Karar Kurulu Üyesi Şule Perinçek, ifade vermek için geldiği Emniyet Müdürlüğünden ayrıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine ifadesine başvurulmak üzere davet edilen Şule Perinçek, emniyette yaklaşık 2.5 saat kaldı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Perinçek, Yargıtay ile ilgili belge nedeniyle ifadesine başvurulduğunu belirterek, ''Bu soruşturma, hem siyasetin, hem adaletin, hem de emniyet güçlerinin yara almasına neden olmuştur'' dedi.

Öte yandan, İP'in avukatlarından Ali Osman Özdilek, soruşturma kapsamında gözaltına alınan İP Genel Sekreteri Nusret Senem, İP Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek ve Ulusal Kanal İzmir temsilcisi Hayati Özcan'ın İstanbul'da sorgularının sürdüğünü ifade etti.

ŞULE PERİNÇEK İLHAN SELÇUK İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi ve İP Merkez Karar Kurulu Üyesi Şule Perinçek, Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'u ziyaret etti.

İP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel, Genel Başkan Yardımcısı Servet Cömert ve Merkez Karar Kurulu Üyesi Haluk Dural ile Cumhuriyet gazetesine gelen Perinçek, Selçuk ile bir süre görüştü. Ziyaretin ardından bilgi veren Şule Perinçek, ''Sayın İlhan Selçuk'a ve Cumhuriyet gazetesine, başarılarının ve mücadelelerinin devamı konusunda dileklerimizi iletmeye geldik'' dedi. Perinçek, ziyaret sırasında Selçuk'a şaka yollu ''madem beynisiniz, bu Ergenekon örgütünün aslı, esası nedir?'' sorusunu yönelttiğini ifade ederek, ''Tabii gerçek bir cevap almak mümkün değil. Bunun bir operasyonun parçası olduğunu söylüyor, zaten yazıyor da İlhan Selçuk fikirlerini bu konuda'' diye konuştu.