kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Kadın Girişimciler Kurulu'na erkekler başvuruyor!

Demek ki dedim, işlerini iyi yapıyorlar! Öyle olmasaydı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde kurulan Kadın Girişimciler Kurulu'na, kadınların yanı sıra erkekler de başvurur muydu?
Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş'tan duyuyorum ki, sadece yurtiçinden değil yurtdışından da erkekler kurula ulaşmaya çalışıp, 'şu kadar param var, bize yön gösterir misiniz' diye yardım talebinde bulunuyorlarmış.
Önceki akşam İstanbul'da kurul üyelerinden Kurtsan İlaçları Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Kurtsan'ın evsahipliğinde İstanbullu kadın girişimciler bir araya geldi.
Aynur Bektaş, zaman zaman bir araya gelerek ne yapabilecekleri konusunda sohbet ettiklerini söylüyor ve 'Biz münferit olaylara girmiyoruz. Bize müracaat edenleri yönlendiriyoruz' diyor.

'Cinsiyet ayrımı yok'
Girişimci kadınları ortaya çıkartmak için yola çıkan Kadın Girişimciler Kurulu, kadını kredi kullanmak, kendi işinin patronu olmak konusunda cesaretlendirmeye çalışıyor.
Tabii işin ilginç yanı, kadınlar için yola çıkmalarına rağmen zaman zaman kendilerine erkeklerin de başvurmaları.
Bu durumu Aynur Bektaş, 'Sanırım beni farklı algılıyorlar. Cinsiyet ayrımı yapmıyorum' diye açıklıyor.
Türkiye'de şu ana kadar 55 ilde kadın girişimci merkezi oluşmasına ön ayak olan Kadın Girişimciler Kuru lu, şu anda Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü ile birlikte mikro krediler konusunda bir çalışma yapıyor.
Çünkü kadın kredi kullanmayı bilmiyor, zaten cesareti de yok.

Mikro krediyle ipekçilik
Bektaş, Diyarbakır'da gelişen ipekçilik konusunu örnek veriyor. 'Bir dokuma tezgâhı alabilirler ve işe başlayabilirler ama bilmiyorlar. Şimdi biz kadınları cesaretlendirip, işe girişmesi için yol gösteriyoruz' diyor.
Öyle görünüyor ki kadınının istihdamdan aldığı payın giderek düştüğü Türkiye'de, geç kalınmış olsa da TOBB'un girişimleri sayesinde kadınlar iş hayatında biraz daha ön plana çıkacak. Mikro kredilerle ve kendilerini destekleyen odalar, dernekler ve birliklerle iş sahibi olacak.