kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Patates köftesi

Bulguru bir bardak sıcak suyla haşlayıp, kabartın. Bir tavaya yağla birlikte rendelediğiniz soğanı koyup kavurun. Daha sonra salçayı da ilave edip, bir iki kere daha çevirin. Maydanozu ve taze soğanı ayıklayıp, ince ince kıyın. Daha önceden haşladığınız patatesleri rendeleyin. Kabaran bulgura, kavurduğunuz soğanı, patatesi, yeşillikleri, limon suyunu, kimyonu, tuzu ve karabiberi ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan köfteler hazırlayıp, kıvırcık ve marul yapraklarıyla beraber servis yapın.

Malzemeler
*2 adet patates (haşlanmış)
* 1 su bardağı bulgur
* 1 adet kuru soğan
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 3 adet taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1 limonun suyu
* Kimyon, tuz, karabiber