kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Oyunda; büyük amcanın kardeşinin mirasını yeğenleri arasında paylaştırmak için Kayseri'den İstanbul'a gelmesiyle komik olaylar başlıyor.

'Çalıkuşu'ndan beri ilk kez kara çarşaflı

İlker GEZİCİ
3 Nisan'da 'Çılgın Yenge' ile ilk kez tiyatro sahnesine çıkacak olan ve rolü için kara çarşafa bürünen Aydan Şener: Lütfen bu güzel oyunu türban tartışmalarına alet etmeyelim. Hepimiz Atatürkçüyüz!..
Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu'nun yeni oyunu 'Çılgın Yenge', önceki gün düzenlenen bir provayla basına tanıtıldı. 3 Nisan'dan itibaren Profilo Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan oyunu, Abdullah Şahin ve Sümer Tilmaç yönetiyor.

Koçu Sümer Tilmaç
Oyuna adını veren 'Çılgın Yenge' karakterini de ünlü aktris Aydan Şener canlandırıyor. İlk kez tiyatro sahnesine çıkacak olan deneyimli oyuncu oyunda hem çarşaflı hem de açık kıyafetlerle yer alacak. Rolüne Sümer Tilmaç'ın oyuncu koçluğunda hazırlanan Şener, çarşaf giyecek olmanın kendisini rahatsız etmediğini ifade eti: "Bu oyun 45 sene önce yazılmış. O zaman böyle şeyler sorun olmamış, şimdi mi sorun olacak? Tezatlıklar ortaya daha iyi çıksın diye çarşaf giyiyorum. Gerekseydi türban da takardım. Bu çok eğlenceli bir oyun. Konuyu abuk sabuk yerlere çekmemek gerek. Hepimiz Atatürk çocuğuyuz. Bu güzel oyunu, bu tartışmalara alet etmeyelim." Şener, oyunda 'Nudiye' ve 'Cudiye' adlarında, birbirlerine tamamen zıt karakterli ikiz kardeşleri canlandırdığını anlattı ve ekledi: "Bu kadınlardan biri kara çarşaflı, diğeri ise son derece modern... Ben son olarak yıllar önce çektiğim 'Çalıkuşu' filminde çarşaf giymiştim."
Haberin fotoğrafları