kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Gerçekten çok can sıkıcı günler kardeşim. Şu "sıkma baş" inadı memleketi ne günlere getirdi. İnşallah sonunda aklıselim galip gelir de bu badireden fazla yara bere almadan kurtuluruz.
Benim başlangıçtan beri aklımın almadığı sanki bütün Türkiye'de "türban yasağı varmış" gibi bi havanın yaratılması. Bunu, maalesef, bazı aklı başında yazarlarımız da körüklüyorlar.
Kardeşim türbanını sinemada tak, tiyatroda tak, pazarda, çarşıda, yollarda, kırda, bayırda, hastaneye gidiyorsan hastanede mahkemeye gidiyorsan mahkemede tak.. Hatta istiyorsan çarşaf da giy.. Karışan marışan yok ki. Ama belli bi iki yerde (ki biri üniversite) bunu kullanma.. Veya illa kullanacaksan başına peruk meruk geçir, durumu idare et. Şimdiye kadar yapılan da oydu. Hayır efendim "Kızlarımızın okuma hürriyetleri ellerinden alınıyormuş."
Lafa bak! Yahu sen yıllardır meslek liselilerin üniversitelere girişini YÖK'le önlüyorsun, bu onların "Okuma hürriyetini" engellemek olmuyor da "Türbanını aç" diyince mi hürriyet engelleniyor?
Abuzittincim, daha önce de yazdım, bizim kafamız daha çok spora çalıştığından spordan bi örnek verim.
Mesela diyelim ki bizim uzun mesafe koşucumuz Elvan da tesettüre girdi. Ve dedi ki "Ben Çin'deki Olimpiyatlarda başımda türbanımla koşacam!"
Başta Cumhurbaşkanımızla Başbakanımız da "Aferim kızımız hidayete erdi" diye onu alkışlayıp, medyaya da pohpohlayan demeçler verdiler . Olimpiyatlarda o kıyafetiyle yarışabilir mi kardeşim?
Nerede kaldı spor yapma özgürlüğü? Hani özgürlük.. Hiştt özgürlük nerelerdesin?
Demek ki bazı kurallar karşısında özgürlükler kısıtlanabiliyor.
Daha da ilginç bi örnek. Ben bunu taekwondonun Türkiye'deki otoritesi İsmet İraz'a da sordum. Diyelim taekwondocu bi kızımız. Bunların müsabaka kıyafetleri bilirsin kapalıdır ve başlarına da koruyucu kask takarlar. Ama sporcu kızlar o kaskın içinde dahi türban kullanamazlar. Taksa gözükmeyecek ama yönetmeliğine aykırı. Kaskın doğrudan saçların üzerine giyilmesi gerekir. Bi çok taekwondocu kızımız da özel hayatlarında türban kullanıyor. Ama spor yaparken çıkartıyorlar. Kıyamet mi kopar yani? (Kopsaydı zaten şimdiye kadar 1000 defa kopması gerekirdi) Bütün bu insanlar dinlerinden mi oluyorlar?
Sen de üniversiteye girerken takma şunu kardeşim. Geçir üstüne peruğunu gir. Ses eden mi var.
İnsaf yani.. Münasip yerlerinden öperim.
Kardeşin Güneş.