kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

B vitaminleri zihninizi destekliyor

İLİŞKİLİ HABERLER
B vitaminleri zihninizi destekliyor
Bugünlerde çok sinirliyim. Sizce B vitamini kullanmalı mıyım? B vitamininin sinir ilaçları gibi bir etki yaptığı doğru mu? Mevlüt S./Adıyaman

Bütün gün trafik, iş, ders, ev stresi derken siz de zihninizi ve sinir sistemi fonksiyonlarınızı destekleyecek bir mucizeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda kullanılacak desteklerden biri; B vitaminleridir. Bu vitaminin B2, B5, B6, B12 gibi çeşitleri bulunuyor. Aslında B vitaminleri sebze, tam tahıllar, yağlı tohumlar ve kuruyemişler gibi yiyeceklerde bolca bulunuyor. Ancak pişirme ve paketleme gibi süreçlerde miktarı azaldığından, birçok kişi B vitamini eksikliği ile karşılaşıyor. B vitamini kullanmak istiyorsanız, doktora başvurun. Doktorunuz eksiklik durumunda size bir B vitamini kompleksi önerecektir. Bu komplekste farklı B vitamini grupları bulunur ve birlikte çalışarak daha etkili olurlar.

Sağlığınız ve güzelliğinizle ilgili sorularınızı ve merak ettiğiniz her şeyi 'saglik@sabah.com.tr' adlı mail adresine yazabilirsiniz. Dr. Ece Hattat sorularınızı, bu köşede sizin için yanıtlayacak.