kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Korkunç ihmal!

Yeni Haber
Çanakkale'ye bağlı Güzelyalı köyünde, bir piknik alanında açılan sondaj çukuruna düşen 2.5 yaşındaki çocuk, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

* ÇANAKKALE'DE YAŞANAN KORKUNÇ İHMALDEN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR...

Alınan bilgiye göre, İzmir'den Çanakkale'deki yakınlarını 2.5 yaşındaki oğulları Arda ile birlikte ziyarete gelen İhsan (37) ve Betül Tuna (29), Güzelyalı'daki bir piknik alanına gitti.

Burada diğer çocuklarla oynamaya başlayan Tuna, piknik alanının yakınlarında bulunan ve kimin tarafından açıldığı henüz belirlenemeyen yaklaşık 140 metre derinlikteki sondaj çukuruna düştü.

Oğullarının çığlığı üzerine olay yerine gelen Tuna çifti, 3 metre derinlikte sıkışan çocuklarını kendi imkanlarıyla kurtarmak istedi. Bunda başarılı olamayan İhsan ve Betül Tuna, daha sonra durumu jandarma ve itfaiyeye bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, çocuğu bulunduğu yerden çıkaramayınca, olay yerine iş makinesi getirildi. İtfaiye ekipleri, çukurun yanına bir başka çukur açarak küçük çocuğa ulaşmaya çalıştı.

Kurtarma çalışması sırasında oğullarının durumunu merak eden ve sık sık onunla konuşan anne ve babası, ''Arda, uyuma. Oğlum az kaldı, seni kurtaracağız'' diyerek küçük çocuğu sakinleştirmek istedi.

Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarılan Arda Tuna, olay yerinde bulunan sağlık ekibince hastaneye götürüldü.

Tuna'nın sağlık durumunun iyi olduğu, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

AA