kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Asker gönderme kararı devlete aittir"

ANKA
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Afganistan'a ek asker gönderilmesiyle ilgili tavrının değişip değişmediğine ilişkin bir soru üzerine "Bakın bu silahlı kuvvetlerin değil, devlet politikası olur. Bunu söylemekle yetinirim" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, "Pakistan Ulusal Günü" dolayısıyla Swiss Otel'de düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda gazetecilerin Afganistan'a ek asker gönderilmesi ile ilgili tavrı konusunda bir soru üzerine "Bakın bu silahlı kuvvetlerin değil, devlet politikası olur karşılığını verdi.

Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile yaptığı görüşmeyle ilişkin sorularını da, "Nezaketsiz olur" diyerek yanıtlamadı.

"HER KONUDA BİR DEVLET POLİTİKASI OLMALI"

Bir gazetecinin "Afganistan konusunda bir devlet politikası oluştu mu?" sorusunu da Büyükanıt "Her konuda bir devlet politikası olmak durumundadır" diye yanıtladı.

Afganistan Ulusal Günü Resepsiyonuna Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da katıldı.