kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Emek Platformu toplantısı sona erdi

Yeni Haber
Emek Platformu Başkanlar Kurulu toplantısında,prim gün sayısının 7 bin olması, emeklilik yaşının 60 olarak düzenlenmesi, güncelleme katsayısı, aylık bağlama oranı ve refah payı konularındaki taleplerde ısrarcı olunmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Emek Platformu Başkanlar Kurulu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nda öngörülen değişikliklerle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılan görüşmeleri değerlendirmek üzere Türk-İş Genel Merkezi'nde toplandı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, prim gün sayısının 7 bin olması, emeklilik yaşının 60 olarak düzenlenmesi, güncelleme katsayısı, aylık bağlama oranı ve refah payı konularındaki taleplerde ısrarcı olunması kararlaştırıldı.Öte yandan Bakanlığın, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na ilişkin son değerlendirmesinde müzakere edilebilir bazı konuların bulunduğu ve bunların Bakanlık ile yapılacak görüşmede değerlendirilebileceği ifade edildi.

Emek Platformu Başkanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bugün saat 15.00'te yapılacak toplantıda gündeme getirilecek.

AA