kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Çocuğunuzu başkalarıyla kıyaslamayın'

Yeni Haber
Eğitimci yazar Mahmut Açıl, "Çocuğunuzu kesinlikle başkalarının yanında (eşiniz bile olsa) eleştirmeyin. Eleştiri yaparken rencide edici değil, yapıcı olmaya dikkat edin." dedi.

Mersin'in Silifke ilçesinde Silifke Eğitim Hizmetleri ve Eğitim Rehberliği Derneği (SEHER-DER) tarafından "Aile içi iletişim ve başarı" konulu bir konferansı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve eğitimci yazar Mahmut Açıl'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Milli Eğitim İlçe Müdürü K. Alp Alkan, SEHER-DER Başkanı Rıfat Melekoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açıl, konuşmasında eğitimin ailede başladığı için aile içi iletişimin başarıda önemli katkısının olduğunu belirtti. Açıl, fertlerin birbirlerini fark etmesi, ona değer vermesi ve o kişiyi sevmesinin iletişimde ön şart olduğunu vurguladı.

Aile yapısının nasıl olması gerektiği hakkında örnekler veren Mahmut Açıl, televizyonun ailenin zamanını çaldığı için mümkün mertebe hayattan uzaklaştırılması ve aile içinde mutlaka uyulması gereken bazı kuralların olması gerektiğini belirtti.

Anne babaların çocukları ile çok iyi iletişim kurmaları gereğinin altını çizen Açıl, "Çocuğunuzu kesinlikle başkalarının yanında (eşiniz bile olsa) eleştirmeyin. Eleştiri yaparken rencide edici değil, yapıcı olmaya dikkat edin.

Çocuğunuzu değiştiremeyeceği fiziki özelliklerinden dolayı eleştirmeyin ya da başkalarıyla karşılaştırmayın. Sürekli eleştiri yapmaktan kaçının. Bu bir süre sonra karşıdaki insanda "duyarsızlığa" sebep olur. Sadece beğenmediğinizde değil, beğendiğinizde de çocuğunuza bunu belli edin" dedi.

Konferans bitiminde SEHER-DER Başkanı Rıfat Melekoğlu, Mahmut Açıl'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

(CİHAN)