kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bernard Kouchner

Çevre için zirveye trenle gidecekler

Fransa, AB dönem başkanlığına imajla açılış yapacak. İlk zirvesine konuk bakanları, uçaklarla değil trenle götürecek. Bakanlar hem yakın sohbet imkânı bulacak, hem de çevreyi koruma mesajı verecek..
Gelecek temmuz ayında Slovenya'dan AB dönem başkanlığını devralacak olan Fransa, çevreci örgütlerin gözüne girecek gibi görünüyor... Üye ülkelerin bakanlarını, zirvenin yapılacağı bozulmamış doğal güzelliğiyle ünlü Ortaçağ kasabası Avignon'a başkent Paris'ten trenle götürecek. 3 saat sürecek tren yolculuğu fikrini ortaya atan, Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner. Fransız Bakan, hem çevrenin korunmasında alınacak küçük tedbirlerin önemine dikkat çekmek hem de bakanların resmi gündem dışındaki sohbetlerini bu yolculukta yapmalarını sağlamak istediğini söyledi.

MAÇTA NÜKLEER ZİRVE
Dışişleri Bakanı çevreci mesajı verirken, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy de nükleer zirveye hazırlanıyor... Çarşamba günü İngiltere'ye yapacağı ziyarette ortak nükleer santral projesini masaya yatıracak. Küresel ısınmaya alternatif nükleer santral projesinin İngiltere'de görüşüleceği yer ise, Arsenal futbol takımının maçı. Kraliçe Elizabeth'le görüşmesine 81 yaşındaki annesini de getirecek olan Sarkozy'nin eşi Bruni de yanında olacak.