kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hakkari ve Van'da gerginlik

Yeni Haber
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nevruz bahane edilerek dün yapılan izinsiz gösteriler bugün de devam etti.

Yüksekova'da sabah saatlerinde, Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan kalabalık bir grup, terör örgütü lehine slogan atarak, ateş yaktı. Caddeye barikat kuran, güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli atarak saldıran gruba, polis müdahale etti.

Polisin göz yaşartıcı gaz kullanması ve havaya uyarı ateşi açması üzerine göstericiler ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklardaki grupların eylemleri devam ediyor.

Gösteriler sırasında ilk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı. Göstericilerden gözaltına alınanlar oldu.Bu arada, Hakkari ve Yüksekova'da nevruzu bahane ederek yapılan izinsiz gösteriler nedeniyle esnafın iş yerlerini açmadığı belirtildi.

Hakkari'de 22 Martta yapılan izinsiz gösteriler sırasında bir çok iş yerinin camı kırıldı.

VAN'DA DURUM

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalığın attığı sloganlar, Van'ın yine gergin bir gün geçireceğini gösteriyor.

Van'da 22 Mart günü DTP İl Başkanlığı'nın yaptığı yasadışı Nevruz kutlaması sonrası çıkan olaylarda 1 göstericinin yaşamını yitirmesi sonrası Van durulmuyor. DTP Eş Başkanı Emine Ayna'nın da Van'a gelmesiyle parti önüne toplanan kalabalık terör örgütü PKK ve elebaşı lehine sloganlar atıyor.

Sinirlerin oldukça fazla gerildiği Van'da bugünde DTP'nin yürüyüş yapmak istemesine emniyet sıcak bakmıyor.

Yasadışı sayılacağı için izin verilmeyen yürüyüş nedeniyle olayların çıkacağı tahmin ediliyor. Partiye gelen DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, terör örgütü ve elebaşı lehine atılan sloganlarla karşılandı.

Parti binası penceresinden kalabalığa seslenen Üçer, kalabalığın disiplinli davranmasını isteyerek Eş Başkan Emine Ayna'nın gelişi sonrası ölen gösterici Zeki Erinç'in taziye evine yürüyüş gerçekleştireceklerini Kürtçe seslenerek söyledi.

Alınan bilgilere göre, Van'da emniyet güçlerinin böyle bir yürüyüşe izin vermeyeceği ve atılan yasadışı sloganlar için de partili yetkililerin sık sık uyarıldığı öğrenildi.