kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

62'nci delili vermedi

DÜNYA 1. Yardımseverler Kongresi gazetelerde fazla yer bulamadı. Nasıl bulsun? Etraf toz duman! Oysa dünyanın dört bir yanından önemli Müslümanlar gelmişti. Sait Halim Paşa'daki gala yemeğine ben de katıldım. Katar prensesi kısa bir selâmlama konuşması yaptı; Müslüman ülkelerin işbirliğinden, "İnşallah olumlu bir gelişme" diye söz etti; Tayyip Erdoğan'ın başarıları hakkında "Maşallah" lı cümleler kurdu.
İngiltere Kalkınma Bakanı da kürsüye çıktı; tıpkı Katar prensesi gibi, İngilizce konuşuyordu. Ama iki cümlede bir "İnşallah" diyordu. İngiltere'de, 1998'den beri, Müslüman milletvekili seçiliyormuş. Önce bir; ardından sayı ikiye, üçe çıkmış. İlk defa da, Brown kabinesinde bir Müslüman bakan görevlendirilmiş. "Bu gidişle inşallah, İngiliz parlamentosu üyelerinin tümü Müslüman olur" diye espri yaptı.
Sonunda söz sırası Tayyip Erdoğan'a geldi. Dikkat ettim, ne "İnşallah", ne de "Maşallah" ı ağzına aldı. Tabii sözlerini de, Katar prensesi gibi, "Allah'ın bereketi üzerinize olsun" diye tamamlamadı.
Belli ki, savcının eline 62'nci delili de vermek istemiyordu!