kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu...

AA
Sarp Sınır Kapısı YİD modeliyle yenilenecek
TOBB'UN Yap-İşlet-Devret modeli ile modernize edeceği Sarp Sınır Kapısı'nın temel atma törenine katılan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye, hedeflerine birbirlerini engelleyen kurumlarla gidemez" dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Sarp gümrük kapısından yılda 180 bin araç ve 1 milyon 300 bin yolcunun geçtiğini, hedeflerinin 500 bin araç ve 5 milyon yolcu olduğunu belirtti. Gürcistan ile Türkiye arasındaki ticari işbirliğinin güçlendiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, Sarp Gümrük Kapısı'nın Azerbaycan ile ilişkilerde de kolaylık sağlayacağına dikkat çekti.

Turist akını olunca İran tarifeli sefer başlattı
İran'dan Türkiye'ye geçen yıl bir milyonun üzerinde İranlı turist gelmesi ve gelen turistlerin de Avrupalılara nazaran daha fazla döviz bırakması, İranlı havayollarının rotasını Türkiye'ye çevirdi. İran ile Türkiye arasında, Türk Hava Yolları'nın Tahran ve Tebriz arasında karşılıklı seferlerin yanı sıra, İran'ın en büyük özel havayolu şirketi Mahan Air de haftanın 5 günü Tahran- İstanbul seferlerine başladı. İran'a vize uygulamayan tek ülke Türkiye olduğu için, İranlılar Türkiye'yi daha çok tercih ediyor.

Ar-Ge'si güçlü olan şirkete vergi indirimi
1 NİSAN'DA yürürlüğe girecek kanun ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerine sağlanan destek ve teşvikler artırılacak. Kanun hükümleri kapsamında, 500 ve üzerinde tam zaman eşdeğer Ar-Ge personeli istihdam eden Ar-Ge merkezlerinde, kurumlar ve gelir vergisinde indirimler yapılacak. Kamu personeli hariç olmak üzere destek ve teşviklerden yararlanan işletmelerde çalışan Ar-Ge ve destek personelinin bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretlerinin doktoralı olanlar için yüzde 90'ı, diğerleri için yüzde 80'i gelir vergisinden müstesna tutulacak.

Aşkı için İsveç'e gitti genel müdür oldu
ANTALYA'DA üniversite öğrencisiyken tanıştığı İsveçli turist kıza âşık olan, daha sonra kız arkadaşının peşinden İsveç'e giden Serkan Kemal, yarım bıraktığı üniversite öğrenimini bu ülkede tamamladıktan sonra, 27 yaşındayken 3 otelden oluşan zincire genel müdür oldu. İsveç'teki Vanadis, Clarion Collection Hotel Karlaplan ve Hotel Bentleys'in genel müdürü Serkan Kemal, 1998'de Akdeniz Üniversitesi'nde okurken okulunu yarım bırakarak eğitimini bu ülkede tamamladı. Kemal, 2005'te Vanadis'in doluluk oranlarını artırınca diğer iki otelin yöneticiliğini üzerine aldı.

Balkan iş dünyası temsilcileri İstanbul'da
BALKAN Odalar Birliği'ne üye 10 ülkenin iş dünyasının temsilcisi önümüzdeki hafta Türkiye'de bir araya gelecek. İşadamları; Balkan ülkeleri arasında ticaretin artırılması için neler yapılabileceğini masaya yatıracaklar. Balkan Odalar Birliği'nin Genel kurulu 26-27 Mart tarihlerinde İstanbul Çırağan Sarayı'nda yapılacak. Balkan Odalar Birliği'nin başkanlığını da yürüten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek genel kurula Balkan oda başkanlarının tamamı katılacak. 26-27 Kasım'da da Balkan Ekonomi Zirvesi İstanbul'da düzenlenecek.