kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeni bir yüzü oldu artık aşkı arıyor

DIŞ HABERLER
İlk tam yüz nakli, genetik bir hastalığın pençesindeki Fransız'a yapıldı. Hastanın tek isteği artık, "hayatının aşkını" bulabilmek..
Fransa'da 2005'te köpek saldırısına uğrayanh Isabelle Dinoire'a ilk kısmi yüz naklini gerçekleştiren ünlü cerrah Laurent Lantieri'nin geçen ocak ayında bir ilke daha imza attığı ortaya çıktı. İngiliz News Of The World gazetesinin haberine göre Paris'te bulunan Henri-Mondor de Creteil hastanesinde yaptığı operasyonla Lantieri eski arkadaşı Pascal Coler'ye ilk tam yüz naklini gerçekleştirdi. 15 saat süren ameliyat bugüne kadar sır gibi saklandı. 30 yaşındaki hasta 6 yaşından itibaren, vücutta tümörler gelişmesine bağlı ve 4 binde bir görülen genetik Von Recklinghausen (fil adam hastalığı) hastalığından mustaripti. İlk tetkiklerinden sonra doktorları, "Tam yüz nakli yapılması gerekir. Ancak vücudun reddetmesi halinde hayatın riske girer" dedi. Ancak o riski göze aldı ve aranan yüzün bulunmasının acilen ameliyata alındı. Önce yüzdeki tümörler tıraşlandı ardından da yeni yüzü nakledildi.

İLK YEMEĞİ PATATES PÜRESİ
News Of The World'a konuşan Coler, "Ameliyat sonrası yutkunamıyordum. İlk yediğim yemek ise patates püresi ve hindi oldu" diye konuştu. Ameliyatının gizli tutulduğunu da belirten Coler "Ancak tüm komşular biliyordu. Ambulans beni almaya geldiğinde komşular alkışlayarak beni uğurladı" dedi. Ameliyatın ardından bir yakınının muhasebe bürosunda ilk işine başlayan Coler, "Şimdi hayatının aşkını bulup evlenmek istiyorum" diyor.