kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEXUS'U GETİRECEK... Japon medyasına röportaj veren Güler Sabancı, "Bridgestone için yeni ekipman yatırımları, Komatsu ile yurtiçinde üretim, Toyota ile Lexus markasının pazara girişi ve Mitsubishi Fuso ile kamyon üretimine yönelik planlarımız var" dedi.

Sabancı: Japonlarla nükleer enerjide işbirliği yapabiliriz

Japonlar için Türkiye'de en ideal sektörün enerji olduğunu söyleyen Güler Sabancı, "Nükleer santral ihalelerinde işbirliği yapabiliriz" dedi..
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Bridgestone ile yeni ekipman yatırımları, Komatsu ile yurt içinde üretim, Toyota ile Lexus markasının pazara girişi, Mitsubishi Fuso ile kamyon üretimine yönelik planlarımız var'' dedi. Güler Sabancı, Japonya'nın etkin yayınlarından Nihon Keizai Shimbun'un (NIKKEI) ekonomi yayını Nikkei Sangyo Shimbun'un (Nikkei Business Daily) sorularını yanıtladı. Röportajda Sabancı, topluluğun projeleri ve Japonya'daki iş ortaklıklarıyla ilgili bilgiler verirken, Türkiye ve dünya ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Röportajda Sabancı Holding'in Japon şirketleriyle olan işbirliğine yönelik projeksiyonlarına değinen Güler Sabancı, "Öncelikle mevcut ortaklarımızla yeni projeler üzerinde duruyoruz. Bridgestone, Komatsu, Toyota ve Mitsubishi Fuso ile planlarımız var'' dedi. Sabancı, Japon şirketleri için Türkiye'de ideal sektörlerin neler olduğu sorusuna karşılık, "Şu anda en ideal sektör enerjidir. Hükümetin yakın zamanda ihaleye çıkacağı nükleer enerji santrallerine yönelik program da bunun merkezinde. Biz de Sabancı olarak bu projede yer almak istiyoruz. Japon firmaları ile işbirliği yapabiliriz. Hükümetin özel sektör eli ile projeyi yapmak istemesine yönelik bazı endişeleri de anlıyorum, fakat enerji sektörünün özelleştirilmesi kaçınılmaz. Riskin olduğu yerde fırsatlar da vardır'' karşılığını verdi.