kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kimse beni yönetemez; ihtiyacı olanı ben yönetirim!

Şirin Sever
İbrahim Tatlıses "Televizyonda iş yapamıyor, reytingleri düştü, adı mafyaya karıştı" iddiaları için "İmparatorluğumu kimse çatırdatamaz. İnşaatçıyım ben, temeli sağlam atarım, depreme karşı dayanıklı radye temel bu!" dedi. 30 yıllık kariyerini kendisinin yönettiğini, bu konuda hiç hata yapmadığını ve taviz vermediğini ekledi..
İbrahim Tatlıses yine bir albüm yapmış, herkesi yerinden oynatacak... Hadi Hadi şarkısının remiksi almış başını gidiyor; en baba diskoda çaldır, yer yerinden oynasın. Aralarda İngilizce replikler, şarkı sonunda 'game over' diyen bir Tatlıses! Dinlerken gülmekten katılıyoruz birlikte... 'Yandım üç avrat elinden' diyen Tosuno türküsü sonra! Kendi hayatını da ti'ye alıyor bir anlamda: Biri der neredeydin / biri der kiminleydin / biri der gelmeseydin / yandım üç avrat elinden... Ama benim favorim Yıldız Tilbe imzalı Kop Gel Günahlarından... Ne daha önce albümüne alıp seslendiren Deniz Seki, ne de şarkının sahibi... İbrahim Tatlıses'in sesiyle bambaşka bir şeye dönüşmüş şarkı, yıkılıyor! Otur ağla, o kıvamda yani... İki ay önce bir telefon konuşmasında "Albüm yakında çıkıyor," dediğinde röportaj sözü almıştım Tatlıses'ten. Albüm çıkmadan bir gün önce sözünü tutup aradı, "Buyurun," dedi. Biz de kalktık, alt katında kebap yediği, üst katında -gerektiğinde- uyuduğu ofisine gittik; yuvarlak bir masanın etrafına geçip uzun uzun konuştuk. İş, 'Marazlı,' dediği yeni albümle kalmadı tabii... Seçim hüsranı sonrasında hiç konuşmadığı siyaseti de masaya yatırdık... Eleştirildiği ve suçlandığı noktaları da... İşte karşınızda günahıyla sevabıyla İbrahim Tatlıses!

- atv'deki programınız bitti, Kanal 1'le anlaşacağınız söylendi, olmadı. Yılbaşı programınız ilk 100'e giremedi, 'Flash TV'ye kadar düştü' haberleri havada uçuştu. Ne oluyor, imparatorluk çatırdıyor mu?
-
atv yönetimi İbo Show'u saat 20.00'den 21.30'a almak istedi, 'O saatte çıkmam,' dedim, anlaşamadık. İki; Kanal 1'le nasıl anlaşıyormuşum? Ortada anlaşma falan yok ki! Üç; Flash TV'ye İbo Show çektiğimi kim söylüyor, ne zaman görmüşler beni orada? Flash TV benim aldığım ücreti verebilir mi? Kardeşim, burası Tatlıses Production. Do you understand? Bu firma İbo Show'u da çekiyor, dizi de çekiyor, magazin programı da... Zaten Tatlıses TV ve Tempo TV olarak hayatın içindeyiz. Ben kaset çalışmasına girdim, şirketteki çocuklar boş durmasınlar diye Flash TV'ye altı hafta magazin programı çektiler. Birileri kalktı 'İbrahim Tatlıses bitti, Flash'taki programı bile iş yapmıyor!' dedi. Yani adam 'Benim karakterim budur,' diyor, 'seni de buraya çekiyorum,' diyor ama cevap vermiyorum.

- İmparatorluğu birileri çatırdatmaya mı çalışıyor yani size göre?
- İmparatorluk son nefese kadar çatırdamaz, öyle sağlam temeli var. İnşaatçıyım, temeli sağlam atarım, radye temel! Yani 18 şiddetindeki depreme karşı önlemimi almışım.

- Boşu boşuna mı uğraşıyorlar sizinle?
- Bazı insanlar var ki, Atatürk'e bile laf söyler!

- Medyayla da aranız limoni. Nedir alıp veremediğiniz?
- Onlar belirli kişilerdir. Sen bana sıcak bakarsan ben sana kaynar bakarım...

- Tarzınızla ilgili bir sorun yok mu hiç!
- Yalakalık yapamam; el, ayak ovalayamam.

- Demek istediğim o değil. Bazı internet siteleri türedi, gazeteciler hakkında çirkin, belden aşağı yazılar yazıyor, hakaret ediyor. Bunun perde arkasında da sizin olduğunuz söyleniyor. Buna ne diyorsunuz?
- Gülüyorum, ne diyeyim. Vallahi kim yazıyordu bilmem ama 'Bazılarına battı mı?' demek istiyorum. Canları mı yandı? Peki senin canını yaktığın insanlar ne olacak?

- Ayıp değil mi bunu savunmanız?
- Hayır, hayır, şunu demek istiyorum; onlar benim hakkımda yazıyorlar, çiziyorlar, ben bir şey demiyorum. Onların hakkında yazılıp çizildiği zaman niye böyle alevleniyorlar? Araya da benim adımı koyuyorlar.

- Net olun; 'Ben yokum bu sitenin arkasında,' diyebiliyor musunuz?
- Ne sitesi ya? Benim sitem burada, sitemde her türlü açıklamayı yapıyorum, ucuz polemiklere karnım tok. magazinoteli.com. Benim sitem belli.

- 'Ben yokum,' demiyorsunuz ama?
- Böyle bir şeye karıştırılmam bence o insanların acizliğini gösterir. Bunu yapan üç beş kişi zaten. Magazin programı yapan iki-üç zibidi var, kendilerini iyi biliyorlar, reytinglerde de hile yapıyorlardı. Beni alakadar eden bir şey yok yani...

- Artık 'mafyöz İbo' olarak anılıyorsunuz farkında mısınız?
- Bu konuda çok şanssızım; çok önemli bir şarkıcısın, seni mafyanın en üst tabakasındaki insana kadar herkes seviyor. Mesela biz adamın biriyle ebcet ilmi yüzünden tanıştık, adam gitti Sauna Çetesi çıktı! Gidiyorum bir sünnette oturuyorum, resim çekiliyor, yanımda eski emniyet müdür muavini var, ama biz oluyoruz çeteci! Sedat Peker gelinimin taziyesine geldi diye, babası öldüğünde taziyede bulunmak istiyorum, tesadüfen Akmerkez'de karşı karşıya geliyoruz, iki-üç dakika oturup konuşuyoruz, o anda ekip içeri giriyor, herkesi alıyorlar, 'Orada ne işin var?' diyorlar bana. Şimdi ben nasıl izah edeceğim bunu? Urfa'da gitmişiz konsere, yeğenlerim yanımda alışverişe çıkıyoruz, dolaşırken bizim çocuklar tartışmaya giriyor silahlı bir olay oluyor, adam düşüp ölüyor, 'İbrahim Tatlıses vurun dedi,' diyorlar. Bu nasıl bir şey? Ben adamı tanımam etmem? Böyle bir kararı nasıl veririm zaten?