kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Fuarda, Türkiye’de üretilen Fiat Fiorino, Peugeot Bipper, Citroen Nemo, Toyota Auris, Toyota Verso, Hyundai Matrix, Renault Grand Tour, Clio Hatchback sergileniyor.

Türk otosu 8 modelle rekor kırdı

ÖZHAN TEZEL
05.03.2008
Cenevre Otomobil Fuarı'nda Türkiye'de üretilen 8 model, Avrupalı otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Böylece Türk otomobil sanayi, Cenevre'de bir rekora imza attı..
Bu yıl 78'incisi düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda Türk rüzgârı esti. 30 ülkeden 260 firmanın katıldığı fuarda, Türkiye'de üretilen 8 otomobil de sergilendi. Fiat Fiorino, Peugeot Bipper, Citroen Nemo, Toyota Auris, Toyota Verso, Renault Clio Hatchback, Renault Grand Tour ve Hyundai Matrix Türkiye'de üretilip, Avrupalı otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, bugüne kadar bir uluslararası fuarda en çok sayıda Türk otomobilinin sergilendiği fuar olarak dikkat çekti. Bunun yanı sıra bir Türk tarafından tasarlanan Ford Kuga da, fuarda Türk rüzgârını estiren bir başka otomobil oldu. Murat Güler'in imzasını taşıyan Kuga, Ford'un ilk 4x4 modeli olarak otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. 30 ülkeden 260 otomotiv firmasının 77 bin 550 metrekarelik alanda yeniliklerini sergilediği Cenevre Fuarı'nda bu yıl 77 model ve konsept otomobilin dünya ve Avrupa lansmanı gerçekleşiyor. Dünya çapındaki ana üreticiler 26 modeli ilk kez Avrupa'ya tanıtırken, 40 yeni modelin de dünya lansmanı Cenevre'de gerçekleştiriliyor. Fuarda tanıtımları yapılan birçok model bu yıl içinde Türkiye'de de satışa sunulacak. Bu otomobiller içinde yenilenen Ford Fiesta, Türk tasarımcı Murat Güler'in imzası bulunan 4x4 Ford Kuga, yenilenen Honda Accord, Dacia Sandero, Chevrolet Aveo dikkat çekiyor.

Türkiye'ye bu yıl gelecek modeller

Audi A4 Avant Citroen Berlingo Citroen Nemo Combi Fiat Fiorino Panoroma Ford Fiesta Ford Focus CC Ford Kuga Honda Accord Yeni Sonato Mercedes CLC Peugeot Partner Peugeot 308 SW Renault Koleos Renault Laguna VW Sricco VW Passat CC Volvo XC60 Chevrolet Aveo Dacia Sandero Dacia Pick-up