kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Perinçek ve Alemdaroğlu adliyeye sevkedildi

Yeni Haber
''Ergenekon soruşturması'' çerçevesinde gözaltına alınan eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi, adliyeye sevk edildi.

Ümraniye'de bir gecekonduda el bombaları ve patlayıcıların ele geçirilmesi sonrası ortaya çıkartıldığı belirtilen ''Ergenekon terör örgütü''ne ilişkin soruşturma, Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinasyonunda devam ediyor.

Savcılığın talimatıyla İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile gazeteci Adnan Akfırat, İbrahim Benli ve Ferhan Bolluk'un şubedeki işlemleri tamamlandı. Alemdaroğlu, Akfırat, Benli ve Bolluk, Fatih Adliyesi'ne getirilerek adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

Burada polis araçlarına bindirilen bu kişiler, daha sonra soruşturmayı yürüten savcının bulunduğu Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aynı sıralarda Fatih Adliyesi'ndeki adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi.

Perinçek ile Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in ise şubedeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

PERİNÇEK'İN AVUKATI AYTEKİN

Perinçek'in avukatı Mehmet Aytekin, müvekkilinin şubedeki işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

Aytekin, ''soruşturmanın, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince birlikte yürütülmesi nedeniyle Perinçek'in, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulandığını'' ifade etti.

Soruşturma çerçevesinde dün adliyeye gönderilen Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk ve diğer 4 kişi serbest bırakılmış, daha önceden gönderilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 39 kişi ise tutuklanmıştı.

FERİT İLSEVER DE ADLİYEYE GETİRİLDİ


''Ergenekon soruşturması'' çerçevesinde gözaltına alınan Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever de adliyeye getirildi.

Ümraniye'de bir gecekonduda el bombaları ve patlayıcıların ele geçirilmesi sonrası ortaya çıkartıldığı belirtilen ''Ergenekon terör örgütü''ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan İlsever'in, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Ferit İlsever, daha sonra savcılık katına çıkartıldı.

Kısa süre önce adliyeye sevk edilen eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, gazeteci Adnan Akfırat, İbrahim Benli ve Ferhan Bolluk'un da bu kata çıkartıldığı öğrenildi.

AA