kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Boğaz'daki deniz manzarasına bayıldım!

Dünyaca ünlü İspanyol müzisyen Jose Angel Hevia, Madrid Kültür ve Turizm Müşavirliği'nin davetlisi olarak geldiği İstanbul'a hayran kaldı: Buraya 6 yıl önce yine gelmiştim. İstanbul bu süreçte çok güzelleşmiş!..
2002'de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği konserlerle Tük müzikseverlerin kalbinde taht kuran dünyaca ünlü İspanyol müzisyen Jose Angel Hevia, geçtiğimiz günlerde İstanbul'daydı. Gaydayı (İspanyollara özgü tulum benzeri çalgı) konuşturan adam olarak bilinen sanatçı, Madrid Kültür ve Turizm Müşavirliği'nin davetlisi olarak, Pasion Turca'nın düzenlediği bir organizasyonla İstanbul'u gezdi, yine hayran kaldı. Beraberindeki 20 kişilik ekiple, İstanbul'u Sultanahmet'ten Ortaköy'e karış karış gezen Hevia, hem yeni albümü 'Obsession'un, hem de İstanbul'un tanıtımını yaptı.

BURASI GÜCÜN ŞEHRİ
* İstanbul Boğazı'na bayıldım. İspanyol medyasıyla tekne gezisi yaptık ve Boğaz'ı gezdik. Hava da güzeldi. Deniz manzarasına doyamadım. İstanbul'a en son 6 yıl önce gelmiştim. Bu süreçte gerçekten çok gelişmiş. Daha sistemli ve temiz bir şehir olmuş.

*
Yaz konserlerim kapsamında bir kez daha Türkiye'ye gelmek ve İstanbul dışında başka şehirlerde de sahneye çıkmak istiyorum. İstanbul, Roma ve New York, konser verdiğim şehirler arasında bana en çok ilham verenler. Üç şehir de imparatorluk şehirleri. Roma ve İstanbul eski imparatorlukların, New York yeni dünya imparatorluğunun başkenti. Bu şehirler bana iktidar ve güç duygusu veriyor.

SAPLANTILI ALBÜM
* Son albümüme özellikle 'Obsession' (Saplantı) adını verdim. Bu albümü yapmadan önce uzun zaman kendime bir ilham kaynağı bulamadım. Ama sonra birden müthiş bir tutkuyla şarkı yazmaya başladım. Stüdyoya kapandım. Kayıtları bitirirken, aklıma başka bir fikir geliyordu ve ben tıpkı şarkımın ismi gibi saplantılı bir şekilde tüm kayıtları bitirmeye çalışıyordum. Albümün adının çıkış noktası; içine girdiğim bu saplantılı durumdur.

* Benim 3.5 yaşında bir kızım var ve onun sevgisi bana çok farklı bir ilham veriyor. Yeni albümümde sadece onun için yazdığım bir şarkı var. Ancak bunun hangi şarkı olduğunu kimseye söylemeyeceğim. Şarkı kızıma özel olsun istiyorum. Büyüdüğünde de, bu şarkının onun için yazıldığını sadece kendisi bilmeli.