kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bruni, saraydayken vaktinin çoğunu bu odada geçiriyor. Müzik çalışmalarını da genelde burada yapıyor.

Carla, ilk First Lady'lik sınavını başarıyla verdi

Elysee Sarayı'nın yeni gelini Carla Bruni, ilk First Lady'lik sınavını, İsrail Devlet Başkanı Şimon Perez ve ekibini sarayda ağırlayarak verdi. Paris Match dergisi, bu ayki sayısının 8 sayfasını, Carla Bruni'nin yaptığı hazırlıklara ayırdı..
Geçtiğimiz şubat ayında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile evlenen top model ve şarkıcı Carla Bruni, First Lady'liğe iyice alıştı. Çiçeği burnunda gelin, geçtiğimiz günlerde Elysee Sarayı'nda İsrail Devlet Başkanı Şimon Perez'i ağırladı. Bruni, Perez onuruna verilen yemeğin tüm detaylarıyla tek tek ilgilendi.

YEMEKLERİ TATTI
Perez ve ekibi, sarayın 250 kişilik kutlama salonunda ağırlandı. Bruni bu odayı hazırlamak için 70 kişilik bir hizmetli ekibiyle birlikte çalıştı. Salondaki masayı kaplayan 37 metrelik ipek örtüden yemek takımlarına, odayı süsleyen çiçeklerden yemek müziğine kadar her şeyi Bruni seçti. Yemek listesini belirlemekle kalmayan First Lady, mutfağa inip aşçıların yaptığı yemeklerin davetlilerden önce tadına da baktı. Aşçıbaşı Bernard Buisson, Bruni'nin direktifleri doğrultusunda balık ağırlıklı bir mönü hazırladı. Mahzene de uğrayan Bruni, 1949 yapımı Chateau d'Yquem, Chateau Ausone ve Chateau Latour marka kırmızı şarapları ikram etmeyi tercih etti. Eşiyle birlikte Başta Perez olmak üzere tüm konuklarıyla yakından ilgilenen Bruni, misafirperverliğiyle davetlilerden tam puan aldı. Geceyle ilgili olarak konuşan Carla Bruni, "Bu gecenin hazırlanmasında benim kadar Elysee diplomatik danışmanlarının da rolü var. Hepsi bana çok yardımcı oldu. Bundan sonra Londra'ya yapacağımız Buckingham Sarayı davetine hazırlanacağım" dedi.
Haberin fotoğrafları