kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Saçlarım güzel olmadan asla!

19.03.2008
Elidor'un dünya çapında yaptığı araştırmaya göre kadınlar saçlarını beğenmezse kendilerini güzel hissetmiyorlar. Özellikle de Türk kadını hayatını saçına göre düzenliyor..
Saçları, bir kadının en önemli aksesuvarıdır. Saçları istediği gibi görünüyorsa o gün kendini çok iyi hisseder. Saçları hoşuna gitmezse de bütün günü berbat olur. Elidor'un, saçların hayatımız üzerindeki etkisini anlamak için dünya çapında yaptığı araştırma da bunu doğruluyor.

Topuklu ayakkabı gibi
Elidor araştırmayı yaparken psikologlar, imaj uzmanları, saç tasarımcıları ve 20'li yaşlardaki genç kızlarla konuştu. Ve çıkan sonuçlar, bir genç kızın hayatında saçlarının ne kadar önemli bir yer tuttuğunu gösteriyor. Ünlü İngiliz saç tasarımcısı Andrew Barton, saçlarından memnun olmayan bir kızın, kendini her şeyden uzaklaştırdığını söylüyor: "Saçlarının parlaklığı ve şekli ne kadar uzun süre korunursa, genç kızın 'iyi hissetme' duygusu da o kadar devam eder." Andrew Barton, kızlarla saçları arasındaki ilişkiye 'yüksek topuk davranışı' diyor: "Topuklu ayakkabı üzerinde bir genç kız nasıl daha farklı yürüyor, farklı duruyor ve daha güvenli davranıyorsa; saçlarının harika göründüğünü düşündüğü zaman da aynı durum söz konusudur..." Türk kadınları da hemcinslerinden farklı değil. Hatta yapılan araştırmadan görülüyor ki, diğer ülke kadınlarına oranla saçlarıyla çok daha ilgililer...