kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mekânlar

Akdeniz mutfağıydı, burgerle zenginleşti
Beyoğlu'nun tanıdık restoranlarından Deep, son günlerde birtakım değişikliklerle müşterilerini ağırlıyor. İstiklal Caddesi'nin hemen girişinde, Kurabiye sokakta yer alan sakin mekânın yemek ve bar mönüsü zenginleşmiş. Kafe kısmı da bistro bar tarzında yenilenmiş. Gidenler bilir, Deep, eski Rum evlerinde rastlanan karo taş zemini, mavi pötikare örtülü ahşap masaları, masalarda yanan denizci fenerleri, tahta panjurların açıldığı masmavi deniz ve gökyüzü tablosu ve her köşeye serpiştirilmiş denizcilik aksesuarlarıyle hoş ve mütevazı bir mekândır. Mönüsünde Akdeniz ve dünya mutfağından örnekler yer alır. Adına esin kaynağı olan deniz mahsulleri, değişik soslarla hazırlanan beyaz ve kırmızı et yemekleri, Türk mutfağından zeytinyağlıları ve etli dolmaları, spesiyal vejetaryen köfteleri ile tanınan mekân, yakın zamanda mönüsünü burgerler, sosisler ve wrap çeşitleri ile zenginleştirmiş. İlgililerine duyurulur... Tel: (0212) 252 45 97

Ataköy'de gerçek İtalyan pizzası
Taş fırında pişen pizzanın lezzeti başka oluyor. İstanbul Ataköy'de yeni açılan Raffaele de, taş fırında pişen pizzalarıyla ilgi çekiyor. Mekânın sahibi Tunca Tüzün, yıllardır yaşadığı Ataköy çevresinde büyük pizzacı zincirlerinin sunduğu, tepside pişirilen Amerikan pizzasına alternatif bir seçeneğin olmamasından yola çıkmış. Ve gerçek İtalyan pizzasını Türk damak zevkine uyarlamış. Raffaele'de kullanılan malzemeler arasında yüzde 100 dana eti, Hollanda'dan ithal edam peyniri, parmesan peyniri ve Ezine peyniri gibi tatlar var. Dört farklı baharat ile çeşnilendirilen ve salça kullanılmadan hazırlanan özel sos da, mönüdeki 31 farklı pizzaya lezzet katıyor. Raffaele'nin yeni şubeleri de yakında İstanbul'un farklı yerlerinde açılacak. Tel: (0212) 661 69 06
Haberin fotoğrafları